Hetty Koes Endang Akui Terlalu Cintakan Malaysia - Berita Hiburan | mStar

Hetty Koes Endang Akui Terlalu Cintakan Malaysia

Diterbitkan: Rabu, 9 Januari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Hetty Koes Endang
Hetty Koes Endang

KUALA LUMPUR: Penyanyi tersohor Indonesia, Hetty Koes Endang mengakui terlalu mencintai Malaysia sehingga menganggap negara ini sebagai rumah keduanya.

Hetty atau nama sebenarnya Hetty Madewy Endang, 55, berkata, hampir setiap bulan dia berulang alik dari Indonesia ke Kuala Lumpur untuk bertemu rakan-rakan artis selain memenuhi undangan persembahan nyanyian.

"Malaysia sudah menjadi rumah kedua saya. Negara ini terlalu banyak memberikan kenangan serta pelbagai nostalgia kepada saya.

"Bayangkan, saya sanggup terbang ke Malaysia apabila terasa rindu atau teringin mahu datang.

"Lebih-lebih lagi saya juga mempunyai ramai rakan karib dalam industri muzik untuk kami bertemu dan berborak mengenai kerja-kerja seni," katanya.

Tambah Hetty, anak sulungnya iaitu Ameer Mahmed, 18, juga dilahirkan di Malaysia dan ia lebih mendekatkan jiwanya di negara ini.

Sementara itu, Hetty mengakui di Indonesia sudah hampir empat tahun dia menolak undangan mengadakan persembahan kerana terlalu sibuk menguruskan perniagaan galeri perabot antik.

"Sudah tiba masanya saya mengurangkan aktiviti seni dan menceburi bidang lain pula.

"Alhamdulillah, perniagaan perabot kami mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Ia merupakan perabot keluaran kayu yang melebihi usia 100 tahun," ujarnya.

Bagaimanapun, Hetty belum merancang untuk memasarkan perabot antiknya itu di negara ini.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan