Faktor Usia Punca Aznil Kurang Mengacara Program Hiburan - Berita Hiburan | mStar

Faktor Usia Punca Aznil Kurang Mengacara Program Hiburan

Diterbitkan: Isnin, 22 Oktober 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aznil Hj Nawawi
Aznil Hj Nawawi

PETALING JAYA: Pengacara terkenal, Aznil Hj Nawawi berkata peralihannya kepada pengacaraan program berbentuk ilmiah dan serius kebelakangan ini bukan kerana dirinya sudah tidak relevan dengan program hiburan.

Sebaliknya, Aznil, 50, berkata, ia adalah proses normal seiring dengan kematangan usia selepas 22 tahun berkecimpung dalam dunia penyiaran televisyen.

"Saya cenderung kepada program berbentuk ilmiah kebelakangan ini seiring dengan kematangan usia.

"Selepas 22 tahun dalam bidang ini, tiba masanya untuk saya berkembang kepada pengacaraan yang lebih serius dan bersesuaian dengan kepentingan negara dan tanggungjawab sosial.

"Saya tidak berkecil hati jika ada yang anggap saya sudah tidak relevan dengan dunia pengacaraan hiburan kerana saya sudah buktikan semuanya selama ini baik dari segi populariti mahu pun pencapaian," katanya.

Bagaimanapun, Aznil berkata, peralihan itu tidak bermaksud dia tidak terlibat langsung dalam program hiburan cuma lebih mengutamakan program yang mempunyai pengisian dan konsep lebih ilmiah dan serius.

"Bukanlah bermakna saya tidak buat program hiburan langsung cuma saya pilih mengikut kesesuaian. Saya masih buat program hiburan jika ia mempunyai pengisian lebih ilmiah dan serius.

"Peralihan ini sekaligus membuka peluang kepada muka-muka baru dalam bidang pengacaraan program hiburan untuk menimba pengalaman mereka," katanya.

Hos program On Air itu berkata, keutamaannya kini juga tertumpu pada pembentukan pengacara pelapis tanah air, selain projek-projek tanggungjawab sosial membabitkan sektor kerajaan dan swasta.

"Sejak dilantik sebagai Timbalan Presiden Personaliti Astro Bahagian Perniagaan Melayu pada Mei lalu, tumpuan saya kini adalah pada proses pembentukan pengacara-pengacara pelapis tanah air.

"Ilmu dan pengalaman yang ada wajar saya curahkan pada anak bangsa saya sendiri. Kini adalah masanya untuk saya menyumbang semula kepada bidang ini," kata duta Sihat 1Malaysia Kementerian Kesihatan Malaysia ini.

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan