154 Juta Tonton Gambar Bogel Putera Harry - Berita Hiburan | mStar

154 Juta Tonton Gambar Bogel Putera Harry

Diterbitkan: Jumaat, 12 Oktober 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Putera Harry
Putera Harry

GAMBAR telanjang Putera Harry adalah koleksi foto yang mendapat perhatian paling ramai apabila dilihat melebihi 154 juta orang.

Portal Femalefirst pada Khamis melaporkan, gambar bogel yang tersebar itu secara tidak langsung memberi publisiti percuma kepada Las Vegas, Amerika Syarikat (AS) yang dianggarkan bernilai $24 juta pound (RM68.8 juta).

Kerabat diraja Britain berusia 28 tahun itu berjaya membangkitkan kontroversi apabila gambar bogelnya bermain biliard di sebuah hotel mewah di Las Vegas bersama sekumpulan wanita cantik telah tersebar di Internet pada Ogos lalu.

Menurut laporan terbaru yang dikeluarkan Lembaga Pelawat dan Konvensyen Las Vegas (LVCVA), peristiwa itu berjaya meningkatkan industri pelancongan bandar itu kerana ia disaksikan orang ramai dalam jumlah yang banyak.

Lembaga Pengerusi LVCVA, Tom Collins dalam mesyuaratnya berharap perbuatan Harry itu mendapat keberkatan daripada Tuhan.

“Semoga Tuhan memberkati Harry. Dia berjaya membuatkan kita mendapat wang yang banyak,” katanya seperti dipetik portal gosip AS, TMZ.

Agensi tersebut bagaimanapun tidak pasti sejauh manakah skandal yang dicetuskan itu memberi keuntungan tetapi pada dasarnya ia memberi kesan positif kepada ekonomi.

Putera Harry kini berada di Afghanistan selepas dikerahkan bertugas selama empat bulan di Kem Bastian di wilayah Helmand.

Pada bulan lalu Harry yang dikenali sebagai Kapten Wales dalam pasukan tentera telah dipindahkan di sebuah lokasi selamat semasa serangan puak Taliban di pangkalannya.

Beliau sebelum ini telah menghabiskan masa selama 10 minggu di wilayah tersebut tetapi terpaksa dibawa pulang ke United Kingdom selepas pihak media melaporkan identitinya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan