TV3 Siarkan Bajet 2013 Secara Langsung - Berita Hiburan | mStar

TV3 Siarkan Bajet 2013 Secara Langsung

Diterbitkan: Rabu, 26 September 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Saiful Nizam dan Gan Ai Leng
Saiful Nizam dan Gan Ai Leng

PETALING JAYA: Spekulasi dan persoalan mengenai Bajet 2013 bakal terjawab menerusi sebuah program bual bicara, Pembentangan Bajet 2013 yang akan bersiaran secara langsung pada Jumaat ini.

Ia akan disiarkan menerusi TV3 pada pukul 3 petang.

TV3 dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini pada Selasa berkata, Program yang diterbitkan khas oleh Jabatan Berita Dan Ehwal Semasa TV3 itu menampilkan gandingan penyampai berita Saiful Nizam Ismail dan Gan Ai Leng selaku pengantara program.

Bual bicara tersebut turut menjemput panel khas iaitu Ketua Eksekutif Institut Strategik dan Kajian Antarabangsa (Isis) Malaysia, Datuk Dr Mahani Zainal Abidin dan Ketua Kluster Ekonomi dan Pengurusan Majlis Profesor Negara, Prof. Datuk D. Noor Azlan Ghazali.

Secara dasarnya, program bual bicara ini akan membincangkan harapan, jangkaan dan insentif yang dibentangkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak termasuklah mengambil kira pandangan orang ramai mengenai isu Bajet 2013.

Menampilkan Norliza Mohd Zain selaku penerbit, program selama tiga jam setengah itu turut membawakan lintas langsung dari Parlimen sebelum dan sewaktu pembentangan belanjawan sehingga selesai sesi Bajet 2013.

Bajet 2013 bakal menjadi satu topik yang hangat diperdebatkan oleh semua rakyat pelbagai peringkat umur dan bangsa itu dan antara topik yang akan dibicarakan ialah spekulasi yang menyatakan adanya kenaikan gaji kakitangan awam atau bonus buat mereka.

Selain itu, isu cadangan syarikat pemaju yang meminta kerajaan melonggarkan syarat pinjaman khususnya untuk pembelian rumah bagi merangsang pertumbuhan sektor hartanah Negara juga akan dibincangkan.

Para penonton juga dialu-alukan untuk berkongsi pandangan dan komen mengenai isu Bajet 2013 menerusi emel bajet2013@tv3.com.my.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan