Amanda Imani Jarang Muncul Depan Khalayak Kerana Tiada Jemputan - Berita Hiburan | mStar

Amanda Imani Jarang Muncul Depan Khalayak Kerana Tiada Jemputan

Diterbitkan: Ahad, 9 September 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Amanda Imani
Amanda Imani

KUALA LUMPUR: Penyanyi Amanda Imani menafikan dakwaan kononnya dia bersikap memilih dan jarang muncul di majlis atau tempat awam kerana menganggap dirinya eksklusif.

Sebaliknya, penyanyi berusia 21 tahun itu berkata, dia jarang muncul di depan khalayak umum kerana tidak mendapat undangan pihak penganjur yang kurang memberikan peluang kepadanya.

“Saya tidak pernah anggap diri ini eksklusif dan tidak mahu muncul pada majlis atau acara di tempat umum. Dakwaan itu timbul kerana salah faham.

“Kalau ada yang beranggapan begitu, ia adalah sesuatu yang tidak disengajakan. Bagaimana saya hendak muncul di khalayak jika penganjur jarang mengundang saya?” katanya ketika ditemui pada acara kejohanan kek coklat kali keenam anjuran Great Eastern dan Rafflesia di sini, Sabtu.

Penyanyi lagu Selamilah Cinta ini berkata, selepas tiga tahun berkecimpung dalam bidang seni, dia berharap agar pihak penganjur dan penerbit acara memberikan peluang untuk dia terlibat dalam program di tempat awam.

“Saya mahu muncul di tempat awam dan menonjolkan diri agar lebih dikenali oleh masyarakat.

“Sehingga kini, saya masih tidak menerima banyak peluang untuk menyanyi di tempat awam atau terbabit dalam program kemasyarakatan yang membolehkan saya mendekati khalayak,” katanya.

Mengenai kerjaya, Amanda berkata dia baru sahaja selesai merakamkan lagu terbaru ciptaannya berjudul Fobia Cinta yang bakal diputarkan di radio tidak lama lagi.

“Saya baru selesai merakamkan lagu Fobia Cinta ciptaan saya sepenuhnya. Pada kali ini, saya terlibat sepenuhnya pada penerbitan dan penulisannya.

“Malah, saya juga akan mengarahkan klip video lagu itu berdasarkan idea dan konsep sendiri. Video itu akan menjalani penggambaran pada pertengahan September ini,” katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan