Nadia Zainal Pantau Kisah Diri Di Internet - Berita Hiburan | mStar

Nadia Zainal Pantau Kisah Diri Di Internet

Diterbitkan: Jumaat, 20 Julai 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Nadia mengakui gemar memantau blog dan portal hiburan tempatan.
Nadia mengakui gemar memantau blog dan portal hiburan tempatan.

PETALING JAYA: Pelakon drama bersiri Bukan Bidadari, Nadia Zainal sentiasa memantau blog-blog hiburan tempatan bagi mengetahui isu yang dibangkitkan oleh penulis blog dan peminat mengenai dirinya.

Nadia, 22, berkata, rutin berkenaan dibuat bagi mendapat maklumat mengenai dirinya sama ada ia positif atau negatif daripada peminat selain sebagai persediaan menambahkan lagi pengetahuannya.

"Saya berpendapat adalah penting bagi seseorang artis untuk membuat carian mengenai diri mereka di Internet supaya mereka boleh melihat komen peminat dan seterusnya dapat memperbaiki kelemahan diri.

"Dengan cara itu artis dapat menjawab apa juga pendapat tentang diri mereka dan sekurang-kurangnya mereka sedar dengan apa yang berlaku," katanya kepada mStar Online.

Tambah Nadia, dia juga menyimpan semua laporan mengenai dirinya sama ada di blog, portal hiburan mahupun akhbar-akhbar untuk memperbaiki lagi dirinya dalam bidang seni.

Dalam pada itu, Nadia berkata, langkah itu dapat membantu dirinya menangkis apa juga persoalan yang timbul sekiranya sesuatu laporan itu tidak benar bagi mempertahankan diri.

"Kekuatan jaringan sosial amat hebat kini dan macam-macam orang boleh tulis perkara yang tidak benar mengenai diri kita dan saya jenis yang tidak akan berdiam diri jika sesuatu perkara tidak benar ditulis mengenai saya.

"Bagaimanapun, saya percaya sebagai artis kita perlu gunakan cara berhemah untuk menjawab kembali apa juga tuduhan tidak benar mengenai diri kita," ujarnya.

Sementara itu, Nadia gembira dengan penerimaan penonton terhadap lakonannya menerusi Bukan Bidadari yang sedang disiarkan di TV3.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan