Tomok Gementar Tunggu Respons Dalam 'Mantera' - Berita Hiburan | mStar

Tomok Gementar Tunggu Respons Dalam 'Mantera'

Diterbitkan: Khamis, 10 Mei 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Tomok berdebar menanti reaksi peminat terhadap filem sulung lakonannya iaitu Mantera yang bakal ditayangkan pada 17 Mei ini.
Tomok berdebar menanti reaksi peminat terhadap filem sulung lakonannya iaitu Mantera yang bakal ditayangkan pada 17 Mei ini.

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail gementar untuk melihat penerimaan peminat terhadap lakonan pertamanya menerusi filem Mantera (MAN Transformable Exo-Robotic Armor) yang bakal ditayangkan pada 17 Mei ini.

Tomok berkata, dia gementar kerana bimbang akan mengecewakan para peminatnya menerusi lakonan pertama itu walaupun telah memberikan sumbangan yang terbaik.

"Ini adalah filem pertama lakonan saya yang bakal keluar dan sudah tentu saya rasa gementar untuk melihat reaksi penonton dan peminat terhadap lakonan saya.

"Bagaimanapun saya optimis mereka bakal menyukai filem ini secara keseluruhannya," ujarnya kepada mStar Online.

Tomok ditemui selepas menghadiri tayangan perdana filem arahan pengarah muda iaitu Mohd Aliyar Ali Kuthy di sini pada Selasa lalu.

Dalam pada itu, Tomok berkata, dirinya secara peribadi berpuas hati dengan lakonannya itu dan menganggap penantian selama ini akhirnya berbaloi.

Tomok bagaimanapun memberitahu, sebagai pelakon baru dia masih perlu mempelajari pelbagai perkara tentang selok-belok lakonan dan tidak boleh terlalu mudah berpuas hati dengan apa yang telah dilakukan.

"Saya teruja melihat lakonan saya sendiri di layar perak dan berpuas hati dengan hasilnya tetapi masih banyak ruang yang perlu saya perbaiki dalam menjadikan saya sebagai seorang pelakon yang lebih baik," katanya.

Dalam perkembangan sama, antara cabaran paling besar dalam menyiapkan Mantera apabila dia perlu berlakon dengan menggunakan skrin hijau dalam kebanyakan adegan dalam filem berkenaan.

Tomok berkata, ia sukar kerana perlu mengambil masa untuk membiasakan diri terutamanya dari segi pergerakan supaya ia tidak lari apabila disatukan dengan teknik grafik sebenar.

"Bayangkanlah saya ni pelakon baru dan terus kena berlakon menggunakan skrin hijau. Ia adalah pengalaman yang cukup berharga buat saya pada masa sama paling mencabar.

"Namun saya bertuah dibantu oleh orang yang berpengalaman di sekeliling saya yang tidak kedekut ilmu bagi memastikan perjalanan penggambaran filem berkenaan berjalan dengan lancar," katanya.

Tambah Tomok, dia seronok dapat memegang watak robot yang belum pernah dihasilkan di negara ini.

Dalam Mantera Tomok turut digandingkan dengan pelakon Shikin Kamal dan beberapa pelakon dari Russia seperti Mikhail Dorojkin (Russia), Saide Dashuk-Nighmatulin, Daria Markova (Russia), penyanyi pop Ukraine serta pemenang Mrs. World 2008 Natalya Shmarenkova dan Wael Al-Masri (Dubai).

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan