Chris Martin (Coldplay) Alami Penyakit Tinnitus - Berita Hiburan | mStar

Chris Martin (Coldplay) Alami Penyakit Tinnitus

Diterbitkan: Isnin, 7 Mei 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Chris Martin (Coldplay)
Chris Martin (Coldplay)

VOKALIS kumpulan Coldplay, Chris Martin berdepan dengan masalah penyakit telinga iaitu Tinnitus, sejak sepuluh tahun yang lalu dan mampu mengancam kariernya jika ia tidak dapat diatasi.

Menurut laporan Bang Showbiz, suami kepada aktres Gwyneth Paltrow selalu diganggu bunyi berdesing di dalam kepalanya sehingga ia membuatkan kepalanya sakit teruk.

"Sudah 10 tahun saya menderita dengan penyakit ini dan terpaksa melindunginya dengan sejenis alatan monitor telinga. Ia nampak sedikit aneh, tetapi telah banyak menyelamatkan saya daripada diganggu bunyi berdesing itu," katanya.

Ayah kepada dua orang anak ini menambah, dia telah memakai alat itu sejak lima tahun dulu dan penyakit yang dialaminya itu mungkin berpunca daripada sikapnya yang gemar mendengar lagu terlalu kuat ketika di zaman remajanya.

"Anda tidak ingin tahu betapa pentingnya menjaga kesihatan telinga sehinggalah anda sedar bahawa telinga anda bermasalah, Saya harap dapat mengembalikan masa lalu dan sedar akan penyakit itu dengan lebih awal," nasihatnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan