Ezlynn Gemar Memasak Untuk Suami

Diterbitkan: Ahad, 18 Mac 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon, Ezlynn atau nama sebenarnya Azline Ariffin yang popular dengan lagu Hi Hi Bye Bye memberitahu semakin ligat di dapur untuk memasak untuk suami tercinta, Adam Fahmi.

Ezlynn berkata, sejak berkahwin empat bulan lalu dia lebih rajin ke dapur dan sehingga kini sudah boleh memasak pelbagai hidangan kegemaran suaminya.

"Sebelum kahwin dulu memasak tu sekali sekala sahaja sebab kesibukan dengan pelbagai tugas tetapi lepas kahwin ni kena la lebih rajin ke dapur.

"Alhamdulilah sehingga kini lebih 15 jenis lauk pauk dah boleh masak dan suami menyukainya," ujarnya kepada mStar Online.

Bercerita mengenai selera suaminya, Ezlynn berkata, Adam tidak cerewet dari segi menu yang disediakan tetapi tidak gemar kepada makanan yang pedas.

Ujar Ezlynn, perkara itu menjadi cabaran kepadanya kerana dia suka kepada makanan pedas dan dalam setiap masakannya dia perlu berpada-pada menggunakan cili.

"Di sebalik dia tidak sukakan pedas dan saya pula sebaliknya perkara ini telah mengajar saya supaya bertoleransi dengan suami," ujarnya.

Dalam pada itu, bercakap mengenai kehidupan berumah tangga, Ezlynn memberitahu setakat ini kehidupan mereka berjalan lancar dan suaminya rajin membantunya menguruskan kerja-kerja di rumah.

"Sebelum kahwin pun dia memang menguruskan dan menjaga saya, selepas kahwin perangainya tetap sama dan tidak berat tulang untuk membantu saya di rumah.

"Malah dia paling rajin kerana sikapnya yang seorang pembersih berbanding diri saya yang sedikit semak. Dia melengkapi saya," katanya.

Dalam perkembangan lain, Ezlynn berkata dia bakal muncul dengan single terbaru berjudul Dusta di bawah label Alibi Music dan akan sibuk mempromosikan single itu.

iklan

Video

Jumaat, 24 November 2017 9:00 AM

#akuStar: Harry - Abang Lori Tenonenonet

Khamis, 23 November 2017 11:18 PM

Fazura Sah Tunangan Fattah Amin

Khamis, 23 November 2017 7:36 PM

Alahai KTM! Bila Isu Tren Tergelincir Nak Selesai?

Khamis, 23 November 2017 4:00 PM

Tatang Bagai Puteri, Tapi Ini Jadinya - Harris Baba

Khamis, 23 November 2017 3:45 PM

Tak Perlu 'FB Live' Anak Berjaya UPSR - Prof Muhaya

Khamis, 23 November 2017 2:32 PM

Bayar 'Ciput', Lepak Sampai Puas

Khamis, 23 November 2017 9:00 AM

Lagu Tak Layak, Ayda Jebat Sekadar Nak Tahu Punca

Rabu, 22 November 2017 7:00 PM

"Saya Sedih, Kecewa Dengan Nabil" - Chef Wan

Selasa, 21 November 2017 9:00 AM

Kenali Siapa Penyanyi Lagu 'Bismillah'

Kolumnis

iklan

Iklan