Ezlynn Gemar Memasak Untuk Suami

Diterbitkan: Ahad, 18 Mac 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon, Ezlynn atau nama sebenarnya Azline Ariffin yang popular dengan lagu Hi Hi Bye Bye memberitahu semakin ligat di dapur untuk memasak untuk suami tercinta, Adam Fahmi.

Ezlynn berkata, sejak berkahwin empat bulan lalu dia lebih rajin ke dapur dan sehingga kini sudah boleh memasak pelbagai hidangan kegemaran suaminya.

"Sebelum kahwin dulu memasak tu sekali sekala sahaja sebab kesibukan dengan pelbagai tugas tetapi lepas kahwin ni kena la lebih rajin ke dapur.

"Alhamdulilah sehingga kini lebih 15 jenis lauk pauk dah boleh masak dan suami menyukainya," ujarnya kepada mStar Online.

Bercerita mengenai selera suaminya, Ezlynn berkata, Adam tidak cerewet dari segi menu yang disediakan tetapi tidak gemar kepada makanan yang pedas.

Ujar Ezlynn, perkara itu menjadi cabaran kepadanya kerana dia suka kepada makanan pedas dan dalam setiap masakannya dia perlu berpada-pada menggunakan cili.

"Di sebalik dia tidak sukakan pedas dan saya pula sebaliknya perkara ini telah mengajar saya supaya bertoleransi dengan suami," ujarnya.

Dalam pada itu, bercakap mengenai kehidupan berumah tangga, Ezlynn memberitahu setakat ini kehidupan mereka berjalan lancar dan suaminya rajin membantunya menguruskan kerja-kerja di rumah.

"Sebelum kahwin pun dia memang menguruskan dan menjaga saya, selepas kahwin perangainya tetap sama dan tidak berat tulang untuk membantu saya di rumah.

"Malah dia paling rajin kerana sikapnya yang seorang pembersih berbanding diri saya yang sedikit semak. Dia melengkapi saya," katanya.

Dalam perkembangan lain, Ezlynn berkata dia bakal muncul dengan single terbaru berjudul Dusta di bawah label Alibi Music dan akan sibuk mempromosikan single itu.

iklan

Video

Isnin, 25 September 2017 2:24 PM

Bersama Abby Adalah Momen Indah - Memey

Isnin, 25 September 2017 9:00 AM

#BiziBody: Nadia Brian Bawa 'Beg Doraemon'

Jumaat, 22 September 2017 2:00 PM

Ella Gamit Kenangan Bersama The Boys

Jumaat, 22 September 2017 9:00 AM

#akuStar: Andi Bernadee - Tiada Lagi Maaf

Khamis, 21 September 2017 2:00 PM

Monoloque Tak Habis-Habis Nak Sindir Orang!

Khamis, 21 September 2017 9:00 AM

Popular? Tolak Tepilah! - Bob (AF2)

Rabu, 20 September 2017 4:00 PM

Irfan Haris Nafi Tumpang Populariti Kakak

Selasa, 19 September 2017 9:00 AM

Kau Buat #OOTD Pun Riaklah! - Wak Doyok

Kolumnis

iklan

Iklan