Tomok Mengakui Sudah Berani 'Pertahankan Diri' - Berita Hiburan | mStar

Tomok Mengakui Sudah Berani 'Pertahankan Diri'

Diterbitkan: Jumaat, 17 Februari 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Tomok
Tomok

PETALING JAYA: Penyanyi, Tomok, mengakui sudah berani menyuarakan pendapat atau mempertahankan diri sekiranya terdapat anasir-anasir negatif berkenaan dengan dirinya.

Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 28, berkata, dia bukan mahu menunjukkan dirinya hebat, tetapi sekadar ingin menegakkan kebenaran lebih-lebih lagi jika ia ditulis di media massa.

"Diakui dulu saya banyak senyap daripada bersuara. Tetapi selepas hampir 12 tahun dalam industri seni tempatan, takkan saya nak berdiam jika merasakan diri tidak bersalah dalam sesuatu hal?

"Bagaimanapun, saya tidak akan membidas balik dengan kata-kata yang kurang ajar sebaliknya cara saya cakap itu berbentuk profesional. Dalam pada itu saya akan menjelaskan hal yang sebenar dalam setiap perkara yang dianggap negatif," katanya kepada mStar Online.

Penyanyi yang popular dengan lagu Bidadari itu diminta mengulas tentang dirinya yang dilihat semakin lantang bersuara menerusi akaun Twitter miliknya apabila tidak berpuas hati dengan mana-mana penulisan media.

Tambah Tomok, ini tidak bermakna hanya selebriti yang sudah lama berkecimpung dalam industri hiburan sahaja yang boleh pertahankan diri tetapi juga bagi selebriti yang baru dalam industri.

Mereka perlu menyuarakan pendapat jika merasakan diri berada di pihak yang benar.

Bagaimanapun ujar penyanyi itu, dia bukan sahaja menegakkan keadilan dalam entri twitter yang dipaparkan, malah akan menyuarakannya sekadar mahu berkongsi pendapat dengan para peminatnya.

Sementara itu, Tomok turut memberitahu tidak sabar menantikan kelahiran anak sulungnya bersama isteri, Rahayu Abbas (Ayu), 32.

"Insya-Allah, anak kami akan lahir pada bulan Mei ini dan saya tidak sabar melihat kehadirannya yang pasti akan menyempurnakan lagi hidup saya dan Ayu," tuturnya ringkas.

Dalam pada itu, Tomok bakal muncul dengan filem Mantera dan Istanbul Aku Datang pada tahun ini.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan