Jamal Abdillah Akui Sukar Mencari Pengganti Malique - Berita Hiburan | mStar

Jamal Abdillah Akui Sukar Mencari Pengganti Malique

Diterbitkan: Selasa, 31 Januari 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Jamal Abdillah berasa sukar untuk mencari pengganti Malique berduet dalam lagu Aku Maafkan Kamu. - Foto oleh CAROL LEONG
Jamal Abdillah berasa sukar untuk mencari pengganti Malique berduet dalam lagu Aku Maafkan Kamu. - Foto oleh CAROL LEONG

KUALA LUMPUR: Penyanyi Jamal Abdillah mengakui berasa sukar untuk mencari pengganti penyanyi rap dan komposer Malique yang menjadi teman duetnya dalam lagu Aku Maafkan Kamu bagi memenuhi sebarang pertunjukan pentas.

Jamal atau nama sebenarnya Jamal Ubaidillah Ali, 53, berkata keadaan itu disebabkan oleh keengganan Malique untuk tampil di tempat umum melainkan atas urusan yang penting.

“Saya akui agak sukar untuk menyampaikan lagu terbaru Aku Maafkan Kamu tanpa kemunculan Malique. Kerumitan ini saya hadapi setiap kali ingin menyampaikan lagu itu pada pertunjukan pentas.

“Malangnya dia enggan untuk turut serta atau muncul di depan khalayak jika tiada urusan yang benar-benar penting. Mahu tidak mahu, saya perlu mencari penyanyi rap lain yang boleh menjadi penggantinya,” katanya.

Penyanyi yang mendapat jolokan Raja Pop itu ditemui mStar Online selepas sidang media majlis makan malam amal Mutiara Kasih yang diadakan di Saloma Bistro, di sini, Isnin.

Bagaimanapun, Jamal berkata usaha untuk mencari pengganti Malique masih menemui jalan buntu memandangkan tidak ramai penyanyi rap tanah air yang mempunyai kualiti dan teknik nyanyian rap seperti anggota kumpulan rap Too Phat itu.

“Saya ada bertanya kepada beberapa penyanyi rap yang lain tetapi masalahnya mereka tidak menepati kualiti dan teknik rap sebaik Malique.

“Kebanyakan penyanyi rap yang saya temui mempunyai teknik dan sebutan yang keras manakala Malique mempunyai cara sebutan perkataan yang lembut dan tersendiri,” katanya.

Jamal berkata atas alasan yang sama, dia terpaksa menggunakan khidmat pelawak dan pengacara Zizan Razak bagi menggantikan Malique dalam klip video rasmi lagu berkenaan.

Dalam pada itu, Jamal berkata dia bakal terlibat dalam majlis makan malam amal Mutiara Kasih anjuran SNZ Event Management dan A&A World Vacation yang bakal berlangsung pada 12 Februari depan pukul 8 malam di JB Expo, The Regency Hotel, Johor Bahru, Johor.

Mengulas tentang majlis itu, Jamal berkata dia berasa teruja untuk mengadakan persembahan di hadapan peminat di bahagian selatan tanah air memandangkan tidak banyak aktiviti dan persembahan nyanyian yang diadakan di sana sebelum ini.

“Kalau hendak dibandingkan, artis kita jarang berpeluang untuk mengadakan persembahan pentas dalam majlis amal di Johor berbanding di Kuala Lumpur.

“Saya berharap sayarikat-syarikat korporat dan para peminat di Johor tidak keberatan untuk membuat tempahan meja bagi majlis makan malam ini, di mana sambil anda berhibur anda juga dapat beramal,” katanya.

Turut menampilkan penyanyi Rahmat Mega dan pengacara majlis Dee, tiket bagi pembelian meja yang berharga RM250, RM450 dan RM550 seorang boleh didapati dengan menghubungi 07-5569276, 019-7007187, 012-7232167 atau 017-7117961.

Sebahagian daripada hasil jualan tiket itu akan disumbangkan kepada Pertubuhan Rumah Orang-orang Tua Nur Ehsan, Kempas, Johor dan Sekolah Tahfiz Anak-anak Yatim Pandan, Johor.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan