Siti Saleha Ke United Kingdom Bukan Merajuk - Berita Hiburan | mStar

Siti Saleha Ke United Kingdom Bukan Merajuk

Diterbitkan: Sabtu, 14 Januari 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Siti Saleha.
Siti Saleha.

SHAH ALAM: Pelakon Siti Saleha menafikan kehilangannya selama sebulan daripada industri hiburan kerana merajuk.

Sebaliknya dia ke United Kingdom untuk bercuti selain melawat ibu dan kakak sulungnya yang menetap di negara itu.

Siti Saleha berkata, telah menjadi kebiasaan dia melawat mereka pada setiap tahun.

"Saya berlepas ke United Kingdom pada 3 Disember lalu dan kembali ke Kuala Lumpur pada 7 Januari lepas. Saya tidak menghilangkan diri seperti mana yang diperkatakan ataupun merajuk," ujarnya kepada mStar Online ketika ditemui pada majlis pelancaran filem Pak Pung di sini pada Khamis.

Tambahnya, dia juga turut berkesempatan melawat beberapa buah negara Eropah lain sebagai menghabiskan masa bersama keluarga.

"Sejak ibu bapa bercerai, telah menjadi rutin kami adik beradik terbang ke sana untuk melawat ibu dan kakak dan ia sudah menjadi kebiasaan.

"Malah saya sudah biasa dengan tempat-tempat di sana dan boleh keluar seorang diri tanpa ada sebarang masalah," katanya.

Dalam pada itu, Siti Saleha berkata, dia bagaimanapun tidak bercadang untuk menetap terus di negara tersebut kerana lebih selesa dengan kehidupan di tanah air.

"Saya sudah lama menetap dengan ayah di Malaysia dan lebih selesa dengan keadaan di negara ini berbanding di United Kingdom," katanya.

Sementara itu, Siti Saleha turut melahirkan rasa kecewa apabila tidak tersenarai dalam lima finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH2011) yang telah diumumkan Rabu lalu.

Siti Saleha berkata, dia berasa sedih kerana telah meletakkan harapan untuk agar dicalonkan dalam anugerah tersebut tetapi dia terpaksa menerima hakikat itu bukan rezekinya.

"Sudah tentu saya berasa sedih kerana tidak tersenarai. Sebagai artis baru sedikit sebanyak saya mengharapkan pengiktirafan terutamanya daripada peminat.

"Mungkin peminat masih belum nampak bakat saya sebagai pelakon dan ia bukan rezeki saya," ujarnya.

Dalam pada itu, Siti Saleha berkata, kegagalan tersebut akan dijadikan pendorong untuk dia berusaha lebih gigih pada masa akan datang.

Sementara itu, dia teruja untuk berlakon di bawah arahan pengarah dan pelakon, Fauzi Nawawi dalam filem arahan pertamanya, Pak Pung.

Siti Saleha berkata, filem yang bakal menjalani penggambaran pada 16 Januari adalah antara watak yang paling mencabar yang pernah diterimanya kerana perlu mendalami ilmu silat selain mempelajari bahasa jin.

"Bagaimanapun saya optimis dengan watak diberikan dengan bimbingan daripada pengarah filem dan kru produksi terlibat," ujarnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan