Kumpulan Saehu Terkejut Dapat Ke Separuh Akhir MLM - Berita Hiburan | mStar

Kumpulan Saehu Terkejut Dapat Ke Separuh Akhir MLM

Diterbitkan: Ahad, 18 Disember 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Kumpulan Saehu menjadi peserta tunggal daripada Indonesia dalam program Maharaja Lawak Mega.
Kumpulan Saehu menjadi peserta tunggal daripada Indonesia dalam program Maharaja Lawak Mega.

SHAH ALAM: Kumpulan tunggal daripada Indonesia, Saehu melahirkan rasa terkejut apabila berjaya ke peringkat separuh akhir program Maharaja Lawak Mega (MLM) minggu hadapan.

Salah seorang ahli kumpulan itu, Bocil, 28, berkata mereka tidak menyangka akan kekal sehingga ke tahap ini kerana tidak pernah meletakkan sebarang harapan tinggi untuk pertandingan ini.

"walaupun terkejut tetapi kami rasa bersyukur kepada Allah kerana memberikan rezeki kepada kami dalam pertandingan ini dan nyata usaha kami membuahkan hasil.

"Sokongan daripada peminat di Malaysia juga amat memberangsangkan dan kami cukup terharu," ujarnya ketika ditemui pada sidang media program MLM pada Jumaat.

Dalam pada itu, Bocil berkata, mereka masih belum memikirkan konsep untuk persembahan mereka pada minggu hadapan tetapi menjanjikan persembahan terbaik buat peminat mereka di sini.

Bocil memberitahu, mereka akan kembali ke Jakarta, Indonesia dan menjalani latihan bersama-sama di sana.

Sementara itu, Bocil berkata, mereka akan tetap berulang alik ke Kuala Lumpur selepas tamat program MLM kerana ingin membina nama di sini sebagai artis.

Ujarnya, peluang menyertai MLM telah membuka ruang untuk mereka mencipta nama di sini selain dapat menghiburkan peminat yang disifatkan sebagai banyak memberi sokongan kepada mereka.

"Saban minggu kami terkejut dengan peminat yang hadir ke dewam persembahan dengan membawa sepanduk dan menjerit nama kami. Ia adalah sesuatu yang cukup manis.

"sudah tentu kami akan merindukan program MLM dan pasti kembali ke Kuala Lumpur untuk bertemu dengan peminat," ujarnya.

Pada konsert MLM minggu ketujuh, Saehu mendapat 61 peratus undian daripada penonton dan pihak juri tetap sekaligus melayakkan mereka bersaing di peringkat separuh akhir bersama-sama Osbon, Boboi, Pimai dan Syok.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan