Rita Rudaini Dalam "Jangan Bunuh Matahariku" - Berita Hiburan | mStar

Rita Rudaini Dalam "Jangan Bunuh Matahariku"

Diterbitkan: Sabtu, 3 Disember 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Rita Rudaini dalam satu babak drama Jangan Bunuh Matahariku
Rita Rudaini dalam satu babak drama Jangan Bunuh Matahariku

KUALA LUMPUR: Pelakon jelita Rita Rudaini bakal membintangi drama bersiri berjudul Jangan Bunuh Matahariku bermula pada 7 Disember, pukul 9 malam di TV2.

Drama 13 episod musim kedua ini mengekalkan barisan pelakon yang sama iaitu Rita Rudaini (Suri), Aqasha (Rahas), Azlee Khairi (Urwah), Geofrey Williams (Owen) dan Siti Fazurina yang menghidupkan watak-watak penting dalam drama kekeluargaan tersebut.

Ia mengisahkan kehidupan Suri yang sentiasa dalam kemurungan selepas kekasihnya Rahas meninggalkan Cameron Highlands. Saban hari dia hanya menantikan kepulangan kekasihnya itu.

Pada masa sama suasana di Cameron Highlands juga berubah. Ramai pekerja Tuan Micheal telah meninggalkan ladang itu dan Pak Darip, ayah Suri adalah di antara orang yang risau dengan keadaan kampung mereka.

Rahas sebenarnya melarikan diri ke kawasan pekan dan berkenalan dengan Ajak dan Urwah. Rahas kemudiannya menumpang tinggal bersama Ajak dan isterinya.

Rahas begitu mempercayai Urwah hingga sanggup menceritakan segala-galanya termasuklah tentang cintanya pada Suri.

Urwah pula mula menyiasat tentang Suri dan dalam diam, Urwah menyimpan rasa cinta kepada Suri. Laila, tunang Urwah cemburu terhadap Urwah kerana selalu memerhatikan Suri.

Urwah mencerobohi bilik Rahas lalu menemui beg yang mengandungi diari Rahas. Dia rupanya memiliki niat jahat untuk mendapatkan Suri dengan cara mudah.

Melalui diari itu, Urwah belajar jadi seperti Rahas. Suri terpedaya apabila Urwah mengaku dirinya adalah Rahas kerana Suri yang dulunya buta tidak pernah melihat wajah Rahas.

Lalu berjayakah Urwah mahu mengahwini Suri? Bagaimana pula situasi Suri apabila mengetahui penyamaran Urwah?

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan