‘Beribu Sesalan’ Versi Ning Baizura Tidak Canggung! - Berita Hiburan | mStar

‘Beribu Sesalan’ Versi Ning Baizura Tidak Canggung!

Diterbitkan: Sabtu, 3 Disember 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Ning memberikan persembahan bertenaga dan tidak menghampakan penonton di Konsert Ning @ Kl Live di Life Centre, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, Jumaat. - Foto ROHAIZAT DARUS
Ning memberikan persembahan bertenaga dan tidak menghampakan penonton di Konsert Ning @ Kl Live di Life Centre, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, Jumaat. - Foto ROHAIZAT DARUS

KUALA LUMPUR: Biarpun menyanyikan lagu Beribu Sesalan secara bersendirian tanpa Jaclyn Victor dan Shila Amzah, penyanyi Ning Baizura tetap membawakan lagu tersebut dengan memukau dan mantap di Konsert Ning @ KL Live, di Life Centre, Jalan Sultan Ismail, di sini, Jumaat.

Menggunakan bantuan teknologi skrin putih yang menayangkan video rakaman Ning menyanyikan lagu itu, paduan suara antara video dan nyanyian Ning di atas pentas itu secara selang-seli tidak kedengaran canggung.

Secara keseluruhannya, pengalaman Ning selama 18 tahun dalam industri seni tempatan banyak membantu penyanyi ini menggilap bakatnya yang terkenal dengan suara soprano itu.

Selain itu, Ning menyanyikan lebih daripada 20 buah lagu popularnya secara medley seperti Curiga, Dugaanku, Pasti, Penjara Kasih, Kau Dan Aku, Alangkah, Kata Hati, Asmara, Percaya, You And I, Selagi Ada Cinta, Bersama Berdua, Ke Sayup Bintang, Wishing All The Star, Mama Papa dan Awan Yang Terpilu dengan iringan muzik live band yang diketuai oleh Alvin Santiago.

Dengan memilih konsep bunga, Ning turut mengundang penyanyi Russell Curtis dan Altimet untuk berduet dengannya menerusi lagu Antara Kita (Russell) dan Mama Papa (rap oleh Altimet).

“Bunga teratai melambangkan kesetiaan dan kejayaan adalah pilihan…

“Saya juga sentiasa mengidamkan bakat yang dimiliki oleh anak muda sekarang seperti bermain alat muzik dan menyanyi,” ujarnya ketika di atas pentas.

Ning turut memperagakan pelbagai jenis pakaian yang melambangkan bunga teratai, matahari, mawar, jasmin dan orkid yang direka oleh pereka fesyen terkenal seperti Michael Ong, Rizman Ruzaini dan Jovian Mandagie.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan