Giuliana Rancic Terbuka Mengenai Barah Payudara - Berita Hiburan | mStar

Giuliana Rancic Terbuka Mengenai Barah Payudara

Diterbitkan: Khamis, 24 November 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Giuliana Rancic.
Giuliana Rancic.

PENGACARA saluran E!, Giuliana Rancic secara terbuka memberitahu kepada umum mengenai keadaan dirinya selepas menjalani pembedahan membuang sel kanser payudara yang dihidapinya pada bulan lalu.

Giuliana, 37 memberitahu dia bertuah dapat mengesan kanser tersebut awal kerana jika terlambat ia mungkin membahayakan dirinya.

"Saya dalam keadaan baik sekarang selepas pembedahan tersebut dan terima kasih kepada semua peminat yang sentiasa mendoakan kesihatan saya," ujarnya kepada majalah Parade.

Isteri kepada Bill Rancic itu memberitahum dia berjaya mengesan kanser pembunuh nombor satu wanita itu setelah dinasihati oleh doktornya ketika sedang menjalani proses in-vitro.

Dia menjalani pembedahan selama dua jam untuk membuang sel kanser tersebut di kedua-dua belah payudara.

Giuliana berkata, dia berharap dengan kejadian menimpanya dapat membuka mata wanita di seluruh dunia kepentingan menjalankan pemeriksaan payudara sebelum terlambat.

"Sejujurnya tiada apa yang perlu dimalukan dan atas dasar itu juga saya begitu terbuka menceritakan mengenai pengalaman saya selain dapat menyampaikan mesej kepada wanita di luar sana untuk sama menjalankan pemeriksaan," ujarnya.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan