Suria FM Kekal Stesen Tertinggi Peningkatan Pendengar - Berita Hiburan | mStar

Suria FM Kekal Stesen Tertinggi Peningkatan Pendengar

Diterbitkan: Khamis, 3 November 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Suria FM mencatatkan peningkatan pendengar tertinggi. - Foto THE STAR Oleh AHMAD IZZRAFIQ ALIAS.
Suria FM mencatatkan peningkatan pendengar tertinggi. - Foto THE STAR Oleh AHMAD IZZRAFIQ ALIAS.

PETALING JAYA: Stesen radio Suria FM, kekal sebagai stesen radio berbahasa Melayu yang mencatatkan peningkatan jumlah pendengar tertinggi pada suku kedua tahun ini iaitu sebanyak 415,000 orang berbanding stesen radio lain.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Suria FM dan Red FM, Azrullah Mohd Nor, peningkatan itu juga telah menjadikan jumlah pendengar Suria FM ini meningkat kepada 2.3 juta pendengar berbanding 2 juta pendengar pada kaji selidik Nielson pertama tahun ini.

"Kami sangat bersyukur dengan peningkatan ini kerana jelas memperlihatkan para pendengar telah mula menerima Suria FM ke tahap yang lebih baik dan pihak kami berharap angka tersebut akan terus meningkat.

"Kedudukan Suria FM dalam pasaran radio berbahasa Melayu turut diperkuatkan lagi dengan pelbagai program dan pengisian yang sentiasa berinformasi dan menghiburkan," ujarnya pada Sidang Media di sini, Rabu.

Azrullah berkata, di samping peningkatan tersebut, prestasi stesen itu turut melonjak sebanyak 13 peratus pada tahun ini selain meningkat sebanyak dua peratus secara keseluruhan di antara stesen radio berbahasa Melayu lain.

Katanya, program Breakfast@Suria yang dihoskan oleh Halim Othman, Zizi dan Sharifah Shahira paling menunjukkan peningkatan apabila hampir sejuta pendengar mendengar slot itu setiap hari.

"Pun begitu segmen pada sebelah petang dan malam seperti Drive bersama LO turut menunjukkan peningkatan positif dan memberangsangkan," katanya.

Dalam pada itu, Azrullah berkata, format 90-an dan terkini yang diperkenalkan nyata menarik minat apabila jumlah pendengar yang berusia antara 20 tahun dan 39 tahun stesen itu semakin membanggakan.

Katanya, Suria FM akan memastikan bahawa peningkatan positif itu akan berterusan dan dari stesen itu akan berusaha untuk memberikan program terbaik buat pendengar mereka.

"Pelbagai program dan acara telah kita rancangkan untuk tahun hadapan dan dengan peningkatan terbaru ini akan mendorong kami lebih agresif untuk memastikan semua pendengar akan berpuas hati dengan persembahan kami," ujarnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan