Riuh Raya ERAthon Catat Rekod - Berita Hiburan | mStar

Riuh Raya ERAthon Catat Rekod

Diterbitkan: Ahad, 25 September 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Penyampai Era FM ketika di majlis rumah terbuka Era dan majlis penerimaan sijil rasmi ’Rombongan Jelajah Paling Jauh Oleh Sebuah Stesen Radio’ daripada Malaysia Book Of Records. - Foto AZLINA ABDULLAH
Penyampai Era FM ketika di majlis rumah terbuka Era dan majlis penerimaan sijil rasmi ’Rombongan Jelajah Paling Jauh Oleh Sebuah Stesen Radio’ daripada Malaysia Book Of Records. - Foto AZLINA ABDULLAH

PETALING JAYA: Program Riuh Raya ERAthon yang dianjurkan oleh stesen radio Era FM telah mencatat rekod 'Rombongan Jelajah Paling Jauh Oleh Sebuah Stesen Radio Dalam Masa 48 Jam' menerusi Malaysia Book Of Records.

Menurut deejay Syaiful Reza Mohamed (Reza), rekod tersebut diberikan mengikut penjelajahan 11 buah negeri dan dua wilayah sejauh 1,800 kilometer ke rumah pendengar bertuah sepanjang musim perayaan Aidilfitri bermula 3 hingga 4 September lalu.

“Dalam masa sehari, kami yang terdiri daripada 19 orang deejay dan krew berjaya berkunjung ke 20 buah rumah di beberapa buah negeri dengan menaiki lima buah kenderaan Honda diiringi pasukan bermotosikal Enduro Malaysian Chapter (EMC).

“Antara lokasi yang dikunjungi adalah Johor Bahru, Melaka, Negeri Sembilan, Putrajaya, Selangor, Perak, Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan, Terengganu, Pahang dan Kuala Lumpur,” katanya kepada mStar Online.

Tambah Reza: “Program ini lebih menarik dan meriah apabila pendengar yang menerima kunjungan kami turut mengumpul 16 adik-beradik dan ada juga yang menyambut ketibaan kami dengan paluan kompang."

Reza yang telah berkhidmat sebagai deejay Era sejak lima tahun lalu akui stesen radio tersebut semakin mendapat sokongan dan perhatian pendengar.

“Saya dapat rasakan pendengar program yang dikendalikan saya iaitu Petang Era pada setiap Isnin hingga Jumaat pukul 4 hingga 8 malam semakin bertambah kerana kebanyakannya menggemari konsep program tersebut yang lebih santai.

“Malah kami mendapat respons menerusi kajian AC Nielsen bahawa program ini diiktiraf sebagai program nombor satu di kalangan pendengar berusia 24 hingga 37 tahun,” katanya yang mengendalikan program tersebut dengan deejay Adifashla.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan