Konsert Maher Zain Di Sarawak Dijangka Meriah - Berita Hiburan | mStar

Konsert Maher Zain Di Sarawak Dijangka Meriah

Diterbitkan: Selasa, 20 September 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Maher Zain sudah dua kali mengadakan konsert di Malaysia.
Maher Zain sudah dua kali mengadakan konsert di Malaysia.

PETALING JAYA: Penyanyi yang terkenal dengan lagu "InsyaAllah", Maher Zain,30, bakal mengadakan konsert sulungnya di Sarawak pada November depan.

Konsert yang diberi nama 'Maher Zain Live in Sarawak' itu dijangka bakal menarik minat penonton bukan sahaja dari negeri itu tetapi juga dari negara jiran seperti Brunei untuk berhibur bersama-sama pada konsert itu nanti.

Pernah mengadakan dua buah konsert di Kuala Lumpur sebelum ini, persembahan tersebut bakal diadakan di Stadium Perpaduan Kuching pada 19 November bermula pukul 8 malam.

Penyanyi kelahiran Lubnan itu sebelum ini mencatat sejarah apabila album “Thank You Allah” berjaya dijual sebanyak 120,000 unit di negara ini sekali gus melayakkannya menerima enam anugerah platinum atas kecemerlangannya itu.

Dia juga mempunyai lebih dua juta peminat di laman sosial Facebook sejak mula membuka akaun dua tahun lalu. Selain itu dia turut menjadi individu paling kerap mendapat perhatian melalui enjin carian Google Malaysia.

Dianjurkan oleh Marctensia Concerts, harga tiket yang dikenakan untuk konsert berkenaan ialah RM103, RM203 dan RM303.

Pembelian dalam talian diberi potongan sebanyak 10 peratus. Untuk maklumat lanjut boleh melayari www.ticketcharge.com.my atau menghubungi terus ke talian 03-9222 8811.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan