Bintang Rock Mahu 'Gegarkan' Tawau 1 Oktober - Berita Hiburan | mStar

Bintang Rock Mahu 'Gegarkan' Tawau 1 Oktober

Diterbitkan: Isnin, 19 September 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Ella bakal memeriahkan Konsert Lagenda Rock di Tawau, Sabah pada 1 Oktober ini.
Ella bakal memeriahkan Konsert Lagenda Rock di Tawau, Sabah pada 1 Oktober ini.

KUALA LUMPUR: Selepas beberapa kejayaan penganjuran konsert rock melibatkan nama-nama seperti Lefthanded dan May, Syarikat Nova Music bakal menganjurkan sebuah konsert besar-besaran di Tawau, Sabah, pada 1 Oktober depan.

Persembahan yang diberi nama "Konsert Legenda Rock" itu bakal melibatkan empat nama besar seperti Ella, Mus (May), Bandi (Amuk) dan Asheed (Def-Gab-C).

Menurut penerbit konsert berkenaan, Rosmin Hashim, pemilihan empat nama tersebut berdasarkan satu kaji selidik yang dibuat mendapati empat ikon muzik itu amat popular di negeri Sabah itu.

"Seperti May, Amuk dan Def-Gab-C mereka masing-masing pernah mengalami sendiri kehangatan sambutan peminat di sana menerusi persembahan lalu.

"Kemunculan Ella pula amat dinanti-nantikan oleh peminat di sana yang belum berpeluang melihat ratu rock negara itu beraksi secara dekat," katanya.

Rosmin berkata, peminat yang dikenakan caj bayaran tiket masuk hanya RM20 akan menikmati persembahan selama lebih tiga jam pada malam tersebut.

Bakal diadakan di Kompleks Sukan Tawau Sabah, menurut Rosmin, pihaknya menjangkakan seramai 20,000 peminat akan membanjiri kompleks itu yang bukan sahaja datang dari Tawau tetapi juga daripada daerah berdekatan.

"Kami menjangkakan peminat bukan sahaja datang dari Tawau tetapi juga dari daerah seperti Kunak, Semporna, Lahad Datu dan Sandakan," katanya.

Ditanya mengenai pemilihan Tawau sebagai tempat pilihan, Rosmin berkata, kedudukan geografi Tawau sebagai bandar ketiga terbesar di negeri itu dengan jumlah penduduk melebihi 350 ribu adalah antara faktor pendorong.

Tambahnya lagi, selepas konsert, peminat berpeluang bergambar dengan artis kegemaran mereka dengan sedikit bayaran dikenakan selain boleh membeli baju T konsert yang bakal dijual di tapak persembahan.

Sementara itu, Bandi memberitahu dia sangat teruja untuk mengadakan persembahan tersebut dan menyifatkan peminat di Tawau sangat memberi sokongan setiap kali membuat persembahan di sana.

"Ini bukan pertama kali saya membuat persembahan di sana jadi saya tahu keadaannya dan bagaimana untuk memenuhi kehendak mereka,” ujarnya.

Bakal mempersembahkan empat buah lagu, Bandi memberitahu persembahan mereka akan diiringi oleh Point Band selain beberapa kejutan istimewa untuk peminat.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan