Hidangan Tradisional Pilihan Yasin Sulaiman - Berita Hiburan | mStar

Hidangan Tradisional Pilihan Yasin Sulaiman

Diterbitkan: Isnin, 29 Ogos 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Yasin lebih memberikan keutamaan kepada anak-anak menjelang Hari Raya Aidilfitri. - Foto SHAARI CHE MAT
Yasin lebih memberikan keutamaan kepada anak-anak menjelang Hari Raya Aidilfitri. - Foto SHAARI CHE MAT

PETALING JAYA: Penyanyi Yasin Sulaiman berharap Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini disambut dengan hidangan makanan berunsur tradisional seperti rendang dan ketupat.

Namun Yasin turut bersikap terbuka dengan mempelbagaikan juadah Hari Raya semasa mengadakan rumah terbuka nanti.

“Saya memilih untuk menyediakan menu seperti ayam golek serta rendang dan ketupat pada Hari Raya nanti.

“Perkara lain tidak jauh beza berbanding tahun lalu,” katanya yang bakal menyambut Hari Raya di rumah ibu bapanya di Kajang dan keluarga mertua di Bangsar.

Memandangkan anak-anak semakin membesar iaitu yang sulung berusia 7 tahun manakala yang bongsu berusia 3 tahun, Yasin lebih memberikan keutamaan kepada cahaya matanya itu.

Menyentuh tentang karier, Yasin yang lebih banyak menggubah lagu untuk penyanyi tempatan sementara dia akan tampil dengan single terbaru berjudul Takbir Cinta duet bersama Amy Search.

Bercerita tentang anak-anak, penyanyi lagu “Nur Kasih” ini mengakui salah seorang anaknya, Malaika, 3, dilihat mewarisi bakat seninya.

“Walaupun baru berusia 3 tahun, Malaika sudah pandai menggubah lagu. Mungkin kerana minatnya kepada muzik lebih-lebih lagi saya selalu membawa mereka ke studio di Kota Damansara,” katanya yang turut mencipta lagu tema Singgah Sahur TV3 dan program di TV AlHijrah.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan