Elemen Sketsa Dalam 'Mentor Raya 2011' - Berita Hiburan | mStar

Elemen Sketsa Dalam 'Mentor Raya 2011'

Diterbitkan: Ahad, 28 Ogos 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Salma dan Erra menerima hadiah kemenangan mereka. Foto M.AZHAR ARIF
Salma dan Erra menerima hadiah kemenangan mereka. Foto M.AZHAR ARIF

SHAH ALAM: Buat para peminat yang merindui telatah dan celoteh setiap mentor dan protege, ia pastinya akan terubat kerana Mentor Raya 2011 bakal disiarkan pada 11 September nanti pukul 9 malam, menerusi saluran TV3.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, Mentor Raya masih lagi mengekalkan konsep sama tetapi kali ini ia diperkuatkan lagi dengan elemen sketsa dan komedi selain melakukan acara permainan secara spontan.

Menurut penerbitnya, Mohamad Sufian Isa, Mentor Raya sudah menjadi tradisi setiap kali tibanya Hari Raya dan ia juga merupakan satu alternatif buat peminat-peminat setia yang sentiasa menyokong program tersebut.

"Memandangkan ia merupakan antara program paling penting dalam stesen TV3, pihak kami perlu komited dalam setiap pengisian yang ingin dipaparkan.

"Konsep Mentor Raya pada kali ini bersifat lebih santai malah setiap yang berlaku dalam program ini banyak dilakukan secara spontan tanpa latihan. Ini membuatkan program ini tampak ringkas dan pada masa yang sama ia dapat memaparkan karakter menarik yang ada pada diri mentor dan protege masing-masing," katanya.

Tambah Sufian, dengan personaliti setiap seorang protege dan mentor, ia sudah cukup memberi impak menarik pada program tersebut tanpa memerlukan gimik dan elemen drama.

Dalam pada itu suntikan komedi dan segmen nyanyian lagu raya dengan pemilihan lagu yang menarik turut dipaparkan.

Program tersebut dimulakan dengan sesi penyampaian cek kepada pemenang-pemenang Mentor 5 iaitu Salma (Juara), Shiha (tempat kedua) dan Iqa (tempat ketiga).

Kemudian Mentor Raya 2011 diteruskan dengan persembahan duet Erra Fazira dan Mas Idayu dengan membawakan lagu Joget Aidilfitri, nyanyian asal Sanisah Suri.

Seterusnya, Noh, Ayish dan Iqa bergandingan membawakan lagu Salam Aidilfitri Ayahanda dan Bonda (Raihan/Hujan) dan pastinya yang akan menjadi tumpuan nanti ialah nyanyian Black dan Salma, membawakan lagu Halaman Asmara yang pernah dipopularkan oleh Ziana Zain dan Awie.

Tidak ketinggalan Afdlin Shauki turut menambah seri pada program itu dengan menyanyikan lagu Datuk M.nasir, Suatu Hari Di Hari Raya bersama dengan Aiman dan Ratnah. Diikuti pula dengan Datuk Sharifah Aini dan Shiha, membawakan lagu Suasana Di Hari Raya sebagai penutup tirai.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan