'Game of Thrones' Siri Adaptasi Terbaru HBO Bermula Ahad Ini - Berita Hiburan | mStar

'Game of Thrones' Siri Adaptasi Terbaru HBO Bermula Ahad Ini

Diterbitkan: Rabu, 17 Ogos 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aktor Nikolaj Coster Waldau sebagai Ser Jaime Lanniste dalam sebuah babak drama bersiri Game of Thrones. - Foto ihsan HBO ASIA
Aktor Nikolaj Coster Waldau sebagai Ser Jaime Lanniste dalam sebuah babak drama bersiri Game of Thrones. - Foto ihsan HBO ASIA

KUALA LUMPUR: Siri terbaru, Game of Thrones (GOC) yang diinspirasikan daripada buku fantasi terlaris George R.R. Martin iaitu A Song of Ice and Fire akan ditayangkan pada setiap Ahad pada pukul 10 malam bermula 28 Ogos ini di saluran HBO (saluran 411) atau 11 malam di HBO HD (saluran 431).

Pada setiap minggu, dua episod GOC akan disiarkan secara berturut-turut selama lima minggu.

Siri ciptaan David Benioff dan D. B. Weiss ini dibintangi oleh Sean Bean, Lena Heady, Peter Dinklage, Emilia Clarke dan Nikolaj Coster-Waldau.

GOC memaparkan tentang sebuah dunia berlainan yang mengalami musim panas berpanjangan dan musim sejuk yang tidak berkesudahan. Di sini perjuangan untuk Iron Throne (Takhta Besi) telah bermula.

Ia meliputi sudut di bahagian selatan di mana bahang kepanasannya melahirkan plot yang penuh muslihat dan penuh keganasan di bahagian Timur sehingga sampai ke kawasan jauh di Utara yang beku diliputi salji.

Drama arahan Tim Van Patten, Brian Kirk, Daniel Minahan dan Alan Taylor ini berkisar mengenai dua keluarga yang bergelut kuasa untuk mengambil alih Seven Kingdoms of Westeros yang melibatkan raja-raja dan permaisuri.

Penggambaran siri ini berlangsung di Paint Hall Studio di Belfast, Ireland Utara, selain pelbagai lokasi lain di sekitar Ireland Utara dan Kepulauan Malta.

Untuk maklumat lanjut mengenai waktu siaran, layari www.hboasia.com/gameofthrones.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan