Yamin Hani Rindu Jadi Pengacara - Berita Hiburan | mStar

Yamin Hani Rindu Jadi Pengacara

Diterbitkan: Ahad, 24 Julai 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pelakon dan pengacara Yasmin Hani mengakui tiada tawaran dalam bidang pengacaraan menyebabkan dia beralih ke bidang lakonan.

Tambah Yasmin Hani atau lebih mesra dipangil Hani ini berkata dia masih mengharap agar diberi peluang untuk mengendalikan sesebuah rancangan.

"Saya terlibat dalam bidang lakonan pada awalnya hanya sekadar suka-suka dan tidak sangka pula ia menjadi keutamaan saya kini.

"Sekarang tiada sebarang tawaran sebagai pengacara, ya secara jujurnya saya masih merindui untuk berada dalam bidang pegacaraan terutamanya bila peminat menegur dan meminta saya menyebut tagline Wacha!," katanya.

Kata Hani, jika diberi peluang dia mahu sebuah rancangan yan berbentuk perlancongan dan progam bual bicara.

"Saya tidak kisah program apa juga yang penting saya boleh bercakap tapi jika diberi peluang sudah tentu saya mahu program yang lebih matang contohnya program bual bicara seperti The Oprah Winfrey.

"Jika tidak sekalipun menjadi hos untuk program pengembaraan, rekreasi dan perlancongan sebab saya adalah seorang yang lasak dan sukakan aktiviti mencabar," katanya.

Namun begitu, pelakon drama Wasiat yang bakal disiarkan pada 24 Julai ini mengakui terpaksa menumpukan perhatian kepada bidang lakonan sebagai sumber rezekinya.

"Sewaktu jadi pengacara ada yang menasihatkan saya agar tidak terjun dalam bidang lakonan bagi menjaga nilai eksklusif sebagai pengacara tapi saya buat juga.

"Tapi saya bersyukur juga kerana banyak tawaran dalam bidang lakonan yang mencabar diri saya," katanya yang bakal memeggang watak antagonis.

ketika ditanya tentang kesukaran untuk mendapatkan karakter sesuai berikutan wajah pan Asian, Hani menjawab dia bergantung bagaimana mutu lakonan seseorang artis.

"Bagi saya ia bergantung kepada kebolehan seseorang pelakon untuk membawa watak tersebut.

"Dulu ketika saya ditawarkan watak gadis pulau dalam filem Aspalela pada awalnya mereka ragu-ragu juga kerana wajah saya terlalu Pan Asian.

"Tapi saya mampu buktikan bahawa bakat atau kebolehan membawakan watak tersebut dengan baik," ujarnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan