Isteri Jimmy Sedia Tinggal Serumah Lepas Pantang - Berita Hiburan | mStar

Isteri Jimmy Sedia Tinggal Serumah Lepas Pantang

Diterbitkan: Jumaat, 15 Julai 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Pengacara, Jimmy Shanley Norjahan Saleh memberitahu, dia kini sedang mempertimbangkan sama ada mahu meneruskan atau menarik semula permohonan nusyuz dan kembali taat yang difailkan terhadap isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy.

Katanya, dalam membuat keputusan, dia mengambil pendekatan 'tunggu dan lihat' akan sifat Nursuhaila Eliani kerana tidak mahu anak sulung mereka, Zahrah Shanley, yang lahir pada 24 Jun lalu menjadi mangsa dalam permasalahan rumah tangga mereka.

"Saya buat demi anak. Saya tidak kisah menjadi suami yang tidak bahagia, asalkan boleh menjadi seorang bapa yang bahagia. Saya sedia berkorban," katanya semasa ditemui di luar Mahkamah Rendah Syariah di sini pada Khamis.

Jimmy, 31, yang sedang mengendalikan program “Gala TV Plus” juga memberitahu, dia kini dimaklumkan bahawa terdapat perkembangan positif, dan Nursuhaila Eliani, 25, juga dikatakan bersedia untuk tinggal bersamanya selepas habis berpantang.

Bagaimanapun, dia mengakui bahawa perkara tersebut perlu ditangani langkah demi langkah, dan dia bersedia untuk melupakan kisah lama dan membuka lembaran baru dalam buku hidupnya.

"Mahu bina Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pun mengambil masa bertahun-tahun, apatah lagi masjid yang masih baru," katanya secara kiasan.

Pertama kali menjadi bapa, Jimmy kelihatan teruja apabila bercerita tentang puteri sulungnya, Zahrah yang menjadi fokus utama dalam kehidupannya.

"Saya banyak menghabiskan masa bersama anak, hampir setiap hari saya bersama anak. Anak memang ikut ayahnya, iaitu pendiam," katanya yang turut mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang mendoakan rumah tangganya kembali rukun.

Selain itu, Jimmy juga mengakui, hubungannya dengan keluarga mertua masih baik dan mereka juga bercadang untuk mengadakan majlis cukur jambul pada Sabtu hadapan.

Perkembangan terbaru itu menyebabkan peguam syarie yang mewakili Jimmy, Mohd Noor Aizan Md Idrus memohon agar mahkamah menangguhkan kes nusyuz dan kembali taat yang difailkan oleh anak guamnya kepada tarikh yang lain.

Mohd Noor Aizan sebelum ini dijadualkan akan memfailkan jawapan kepada pembelaan yang dikemukakan oleh Nursuhaila Eliani pada 23 Mei lalu menerusi peguam syarie, Saadiah Din.

"Saya telah mendapat arahan daripada anak guam saya untuk menangguhkan dahulu proses memfailkan jawapan kerana dia masih dalam pertimbangan. Saya mohon diberikan tarikh lain untuk mendapatkan kata putus anak guam," katanya.

Hakim Syarie Saharuddin Selamat membenarkan permohonan tersebut dan menetapkan sebutan semula kes pada 29 September depan.

Pada prosiding itu, Jimmy hadir berseorangan manakala kehadiran Nursuhaila Eliani telah dikecualikan kerana dia berpantang.

Jimmy dan Nursuhaila Eliani yang merupakan anak kepada pengasas produk kecantikan Natasya tersebut bernikah di rumah kediaman keluarga perempuan di Sunway Rahman Putera, Sungai Buloh pada 1 Oktober 2010.

Ketika itu, Nursuhaila menerima wang hantaran sebanyak RM31,186 yang diambil bersempena tarikh lahirnya pada 31 Januari 1986.

Bagaimanapun, pasangan itu hanya sempat tinggal bersama selama 20 hari menyebabkan Jimmy memfailkan permohonan menuntut Nursuhaila Eliani agar kembali taat pada 3 Januari lalu manakala permohonan nusyuz difailkan pada 27 Januari lalu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan