Stacy & Akim Tak Buat Gimik Jaja Kisah Cinta - Berita Hiburan | mStar

Stacy & Akim Tak Buat Gimik Jaja Kisah Cinta

Diterbitkan: Khamis, 14 Julai 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Stacy dan Akim
Stacy dan Akim

KUALA LUMPUR: Pasangan selebriti iaitu penyanyi Akim AF9 dan Stacy AF6 mengakui tidak berniat menjadikan kisah cinta mereka sebagai gimik semata-mata untuk meraih populariti.

Jelas Stacy, mereka juga tidak terlintas untuk menjaja kisah percintaan tersebut sebagai salah satu bahan untuk diceritakan kepada umum terutamanya peminat.

"Saya dan Akim tidak pernah berniat ke arah itu, tapi memang tidak dinafikan disebabkan hubungan tersebut rezeki kami berdua lebih banyak.

"Tapi secara jujurnya saya dan Akim tidak terfikir langsung tentang menjadikan kisah cinta tersebut sekadar gimik mendapatkan rezeki ataupun meraih populairti,"ujarnya yang ditemui pada rakaman Konsert Raya 1 Malaysia Muzik FM di Restoran Seri Melayu, di sini, Selasa.

Bagaimanapun, Stacy mengaku apa yang boleh diperkatakan ialah penyanyi lagu “Janji” itu merupakan satu-satunya kawan rapatnya buat masa ini.

"Saya tidak ramai kawan di sini, Akim sahaja yang saya paling rapat dan memahami saya. Tapi untuk meneruskan hubungan ke satu tahap yang lain adalah agak sukar kerana kami masih terlalu muda.

"Tengoklah jika umur saya sudah 25 tahun dan ketika itu dia adalah orang yang benar-benar saya inginkan barulah saya berani untuk bercakap tentang itu dan perjuangkan cinta ini," katanya yang menganggap masih terlalu muda untuk bercinta.

Sementara itu, Stacy mengakui sudah mengenalkan Akim kepada keluarganya.

"Keluarga saya tiada masalah, malah mereka gembira kami berkawan baik, sekurang-kurangnya ada orang mengambil berat tentang saya di sini," katanya.

Sementara itu, bercerita tentang kerjaya, Stacy bakal keluar terbarunya pada pertengahan bulan ini.

Dalam album tersebut penyanyi yang terkenal dengan lagu rancak ini bakal mempertaruhkan single ballet berjudul Kisah Dongeng.

"Kisah dongeng merupakan lagu ballet pertama saya, tapi dalam album tersebut juga turut dimuatkan dengan ada empat lagu rancak dan empat lagu ballet.

"Selain itu juga mudah untuk saya membawa lagu tersebut pada majlis-majlis tertentu, selalunya lagu-lagu rancak saya tidak sesuai dengan majlis dan saya terpaksa menyanyi lagu orang lain," ujarnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan