Shaheizy Sam Rehat Berlakon Tahun Depan - Berita Hiburan | mStar

Shaheizy Sam Rehat Berlakon Tahun Depan

Diterbitkan: Rabu, 29 Jun 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Pelakon utama Sekali Lagi... iaitu Lisa Surihani, Mia Sara Nasuha dan Shaheizy Sam di tayangan perdana filem tersebut di TGV, Sunway Pyramid. - Foto RICKY LAI
Pelakon utama Sekali Lagi... iaitu Lisa Surihani, Mia Sara Nasuha dan Shaheizy Sam di tayangan perdana filem tersebut di TGV, Sunway Pyramid. - Foto RICKY LAI

PETALING JAYA: Baru menempa populariti tahun ini, pelakon Shaheizy Sam sudah memikirkan untuk berehat daripada dunia lakonan kerana mahu melakukan persiapan untuk bergelar seorang pelakon yang lebih baik.

Pelakon filem Ngangkung dan Kongsi ini dijangka berehat daripada dunia lakonan pada awal tahun depan.

“Saya tidak suka mencari kelemahan dalam lakonan saya kerana sudah menjadi lumrah seseorang itu tidak akan berpuas hati dengan hasil kerja yang dilakukan.

“Jadi, saya memilih untuk berehat sementara daripada lakonan dan menyegarkan diri untuk meningkatkan mutu lakonan saya pada masa akan datang. Saya tidak mahu tahap lakonan saya semakin menurun akibat tidak mempunyai banyak persiapan ekoran jadual kerja yang terlalu padat,” katanya selepas tayangan perdana filem Sekali Lagi…di TGV, Sunway Pyramid, di sini, Isnin lalu.

Jelasnya, dia tidak gemar mengkritik lakonan sendiri kerana bimbang akan kecewa jika lakonannya dalam sesebuah filem atau drama itu tidak sempurna.

“Saya akan menonton hasil lakonan saya jika berkesempatan tetapi saya akan berhenti untuk menonton lagi jika ia menjatuhkan keyakinan saya.

“Tetapi saya rasa sudah tiba masanya untuk saya berkorban bagi mendapat yang terbaik. Saya juga bersedia untuk menghadapi pelbagai perkara suatu hari nanti kerana hidup ini ibarat roda,” kata Sam lagi yang kurang rehat kerana sibuk dengan penggambaran filem Nongkrong.

Selepas selesai filem ini, dia akan terlibat dengan penggambaran filem Saya Amat Mencintaimu (SAM) terbitan Skop Production.

“Saya juga akan melakukan kerja penerbitan menerusi syarikat sendiri selepas ini,” ujarnya.

Bercerita tentang lakonannya dalam Sekali Lagi… di samping heroinnya Lisa, Sam akui tiada masalah untuk mewujudkan keserasian dengan pelakon itu.

“Saya mudah serasi dengan Lisa walaupun pertama kali berlakon dengannya. Mungkin sebab kami telah lama kenal sejak zaman sekolah lagi.

“Cuma saya sedikit gementar kerana terlalu menjaga hati dia,” ujarnya.

Tambahnya lagi: “Seronoknya bekerjasama dengan pelakon filem ini termasuk Bront Palarae, kami diberi kebebasan untuk mengubah dan menambah idea dalam skrip agar lebih mencantikkan jalan ceritanya.”

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan