Irma Hasmie Hasilkan Jubah - Berita Hiburan | mStar

Irma Hasmie Hasilkan Jubah

Diterbitkan: Rabu, 25 Mei 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Irma Hasmie
Irma Hasmie

PETALING JAYA: Pelakon Irma Hasmie bakal melancarkan busana jubah hasil kolaborasinya dengan pereka fesyen Ezuwan Ismail sempena sambutan Ramadan dan Syawal akan datang.

Katanya, kolaborasi tersebut tercetus secara tidak langsung selepas dia pulang dari menunaikan umrah.

"Idea itu datang secara tidak langsung ketika saya duduk berborak bersama dengan Ezuwan dan dia juga menyambut baik cadangan itu.

"Niat saya adalah untuk membantu memudahkan pemakaian wanita Islam selain itu ia juga sesuai dengan trend semasa," katanya kepada mStar Online, di sini, Selasa.

Koleksi jenama Irma Hasmie by Ezuwan Ismail itu bakal dikeluarkan pada bulan hadapan dengan sepuluh rekaan eksklusif dalam sepuluh warna.

Menurut Irma, rekaan busana tersebut juga hasil perbincangan dan persetujuan dia dan Ezuwan Ismail sendiri.

"Saya yakin dengan sentuhan Ezuwan dalam setiap baju rekaannya dan material yang digunakan. Dari segi harga sekitar RM599 sepasang.

"Bagi saya harga tersebut sangat rendah jika dibandingkan dengan harga busana yang dihasilkan seorang pereka fesyen profesional yang selalunya sekitar RM1000 ke atas," katanya.

Dalam pada itu ketika ditanya tentang hubungannya dengan pereka fesyen tersebut yang dikatakan semakin intim, katanya, Ezuwan adalah kawan yang paling rapat dengan dia buat masa ini.

"Saya mengenali Ezuwan sejak dua tahun lalu dan kami memang sangat rapat. Dia tempat saya untuk meluahkan masalah dan berkongsi pendapat.

"Kami juga banyak persamaan dari segi bulan kelahiran dan asal keluarga di sebelah Kelantan, mungkin itu yang membuatkan saya selesa dengan dia," katanya.

Sementara itu, dari segi kerjaya, Irma memberitahu rezeki dalam bidang ini masih sama seperti dahulu biarpun sudah bertudung.

"Alhamdulillah, rezeki ketentuan Allah. Setakat ini tawaran berlakon masih seperti dahulu cuma watak saya lebih kepada wanita bertudung.

"Malah saya akan muncul untuk mengacarakan sebuah rancangan keislaman berjudul Assalamualaikum untuk TV Al-Hijrah," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan