Baju Kurung & Pengorbanan Ibu Farhan - Berita Hiburan | mStar

Baju Kurung & Pengorbanan Ibu Farhan

Diterbitkan: Isnin, 9 Mei 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Farhan bersama Penolong Pengurus Besar, Kelab Darul Ehsan, Siva Kangasu (kanan) pada sambutan Hari Ibu di kelab tersebut, Ahad.
Farhan bersama Penolong Pengurus Besar, Kelab Darul Ehsan, Siva Kangasu (kanan) pada sambutan Hari Ibu di kelab tersebut, Ahad.

BINTANG Akademi Fantasia 4 (AF4), Nur Farhan Azizan amat terharu dengan pengorbanan ibunya yang bukan sahaja menjaganya sejak kecil malah sanggup membuat baju kurung untuk dia sejak usia enam tahun hingga sekarang.

Nur Farhan atau lebih mesra dipanggil Farhan yang kini berusia 27 tahun berkata, pengorbanan ibunya, Maliza Abd Wahab, 48, sukar untuk dibalas kerana ibunya sentiasa menyayanginya.

"Ibu membuat baju kurung, memasak dan sentiasa berada di sisi saya ketika memerlukan seseorang teman. Kasih sayang saya terhadap ibu terlalu dalam dan tidak mungkin diukur," katanya ketika dia menghadiri majlis sambutan hari ibu di Restoran Duyung, Kelab Darul Ehsan, Ampang, Ahad.

Farhan menyanyikan lagu 'Idamanku', 'Greatest Love of All' dan 'Ibu' untuk meraikan sebanyak 50 ibu. Mereka turut terlibat dalam pertandingan Ucapan Untuk Ibu, dekorasi kek cawan, Seiras Ibu dan Catwalk.

Selepas meraikan ibu-ibu tersebut, dia akan meraikan ibunya sendiri dengan makan malam di restoran mewah bersama seisi keluarga.

Mengenai perkembangan kerjaya seninya, Farhan memberitahu, dia akan mengeluarkan single terbaru berjudul "Hanya Dia" (dengan penggubah/ komposer, Sharon Paul dan penulis lirik, Sulu Sarawak) sebelum Ramadan ini.

Selain melancarkan single, dia juga sibuk memperkenalkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan jenamanya sendiri serta baja organik yang dijalankan sejak lima tahun lalu.

Ketika ditanya mengenai status perhubungannya dengan teman lelakinya di luar negara, Farhan berkata, mereka masih berkawan rapat.

Teman lelakinya bekerja di Petronas dan kini menyambungkan pengajian peringkat sarjana di England.

Farhan berkata, dia tidak pasti bagaimana perhubungan mereka akan berkesudahan kerana setiap perhubungan itu ada pasang-surutnya.

"Saya akan berbincang dengannya untuk menilai perhubungan kami berdua. Ini penting terutamanya sebelum membawa perhubungan ke satu tahap lagi," jelasnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan