Anugerah Penuntut Terbaik Milik Hadi - Berita Hiburan | mStar

Anugerah Penuntut Terbaik Milik Hadi

Diterbitkan: Sabtu, 30 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Hadi yang dididik oleh Mas Idayu berjaya menjuari program Tiada Lama Tiada Baru
Hadi yang dididik oleh Mas Idayu berjaya menjuari program Tiada Lama Tiada Baru

KUALA LUMPUR: Peserta dari Sabah, Hadi Jaidi berjaya merangkul anugerah Penuntut Terbaik pada kemuncak program terbitan RTM, Tiada Lama Tiada Baharu Satu Satunya (TLTB SS) yang diadakan secara langsung pada pukul 9 malam di Auditorium Perdana, Angkasapuri, Jumaat.

Hadi yang dididik oleh Mas Idayu (yang menjadi ikon Hadi) mengalahkan saingan terdekatnya Ashraf yang mendapat Persembahan Terbaik dan Hamim (Penuntut Contoh) dengan menerima hadiah sebuah kereta Proton Persona.

Ashraf dan Hamim masing masing mempunyai ikon mereka sendiri iaitu Datuk M. Daud Kilau dan Datuk David Arumugam.

Menurut Hadi, dia bersyukur mempunyai ikon Mas Idayu yang banyak mengajar selok belok nyanyian untuk mendapat persembahan nyanyian yang terbaik.

"Mas Idayu seorang pengajar yang baik dan kerana dia saya berjaya. Dia mengajar saya menjadi seorang yang berdisiplin.

"Malah ketika peserta lain diberi cuti rehat, Mas Idayu mengambil saya dari tempat tinggal peserta pada pukul 10 malam sehingga dan sanggup mengajar saya sehingga pukul lima pagi. Saya percaya, itu satu pengorbanan yang besar," katanya.

Selain itu bagi kategori Muka Iras Artis pula, Masri berjaya mendapat tempat pertama diikuti pula dengan Epul dan Nurul (tempat kedua) serta Faz (tempat ketiga).

Masri yang memiliki wajah seperti penyanyi Mus May itu berharap agar satu hari nanti dia berpeluang untuk berduet bersama dalam mana-mana persembahan nyanyian.

"Saya masuk pertandingan ini pun sebab rakan-rakan memberitahu yang saya memiliki wajah iras Mus dan tak sangka pula saya dinobatkan sebagai juara Muka Iras.

"Walaupun memiliki wajah iras Mus, saya tetap mempunyai personaliti yang berbeza dengan penyanyi rock itu kerana tidak mahu nanti orang mengata saya sebagai Mus Tiruan," selorohnya yang merupakan seorang juruteknik audio di sebuah syarikat swasta.

Dalam pada itu, penyanyi Uji Rashid mendapat undian melalui Sistem pesanan Ringkas (SMS) dengan mendapat anugerah Ikon paling Popular.

Pemenang telah menerima sebuah trofi serta barangan yang ditaja oleh Ancasa Hotel & Spa, Habib Jewel, Proton, Walit Gold, Micheal & guys, Jatimas, Mac dan Poto Travel & Tours.

Menerusi saluran TV1, program TLTB SS yang merupakan sebuah program realiti berbentuk hiburan yang berkonsepkan pencarian bintang realiti yang mencungkil bakat-bakat baru dibawah bimbingan ikon masing-masing dan pada masa yang sama mencari wajah seperti selebriti hiburan tempatan yang sedia ada.

Para peserta diberi pendedahan dengan mengaplikasikan ilmu pembelajaran khususnya dengan memberi fokus terhadap muzik, nyanyian dan tarian.

Para penuntut akan diberi pendekatan kursus ala ‘Luar Kampus’ selama 11 minggu oleh ikon terpilih seperti Datuk Jeffrydin, Noraniza Idris, Mas Idayu, Datuk David Arumugam, Datuj DJ dave, Hail Amir, Uji Rashid, Datuk M.Daud Kilau, Ramlah Ram, Aishah

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan