Aeril Zafrel Tak Mahu Jadi Hero Kanak-Kanak - Berita Hiburan | mStar

Aeril Zafrel Tak Mahu Jadi Hero Kanak-Kanak

Diterbitkan: Ahad, 10 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aeril Zafrel
Aeril Zafrel

PETALING JAYA: Sering mendapat tawaran memegang watak belasan tahun, Pelakon Aeril Zafrel , 23 memberitahu dia ingin keluar dari kepompong hero kanak-kanak tersebut.

Tambah Aeril, dia mahu diberi peluang untuk memainkan watak yang agak dewasa atau seusia dengannya.

"Sejak mula terlibat dalam lakonan saya bermula dengan drama Kisah Kaishara, menjadi pelajar belasan tahun yang masih menduduki sekolah menengah.

"Selepas itu ada juga beberapa drama dan filem Aku Tak Bodoh, juga saya memainkan watak pelajar sekolah menengah. saya tidak memilih tapi jika diberi pilihan saya ingin cuba watak yang seusia dengan umur saya," ujarnya.

Bagaimanapun, Aeril mengakui dirinya lebih dikenali dikalangan remaja berbanding peminat dewasa.

"Ramai yang tidak kenal saya, kalau ada peminat sekalipun kebanyakkanya dikalangan remaja dan pelajar sekolah," katanya.

Namun begitu, jelas Aeril, dia bakal bergandingan dengan pelakon popular, Tiz Zaqyah dalam filem terbaru berjudul Cinta Kura-Kura.

"Pertama kali saya keluar dari watak pelajar sekolah apabila dapat bergandingan dengan Tiz Zaqyah dalam filem Cinta Kura-Kura.

"Saya harap selepas ini saya akan diterima untuk watak-watak dewasa lagi," katanya.

Dalam pada itu, Aertil juga memberitahu dia tidak suka mengambil lebih daripada satu tawaran dalam sesuatu masa.

"Saya mahu watak saya dapat dibezakan dalam satu drama ke suatu drama. Kalau boleh imej saya juga boleh nampak berbeza, contohnya satu drama fesyen rambut dan imej berbeza dengan drama yang lain," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan