Tyzo Suria FM Diganggu Wanita Kurang Siuman - Berita Hiburan | mStar

Tyzo Suria FM Diganggu Wanita Kurang Siuman

Diterbitkan: Jumaat, 8 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Tyzo
Tyzo

PETALING JAYA: Penyampai radio, Tuah Zolqarnain atau sudah dikenali sebagai Tyzo mengakui pernah diganggu seorang wanita kurang siuman baru-baru ini.

Kata Tuah, pada awalnya dia menyangka wanita itu hanya sekadar peminat misteri, namun ia berlanjutan apabila wanita tersebut mula datang ke pejabat dan menunggunya di lobi.

"Pada asalnya dia hanya telefon untuk bercakap dengan saya, tapi lama kelamaan dia berani datang ke pejabat untuk berjumpa saya.

"Lebih pelik dia sanggup mengaku adik kepada Halim Othman bagi melepaskan dirinya dari pengawal keselamatan. Kali kedua dia beritahu pengawal keselamatan yang dia isteri saya pula.

"Nasiblah selepas itu pengawal keselamatan tidak benarkan dia naik ke pejabat Suria FM," katanya.

Tambah Tuah, wanita berusia awal 20an itu tidak putus asa apabila sanggup menunggu di lobi semalaman semata-mata ingin bertemu dengannya.

"Saya tidak tahu apa yang dia mahukan kerana apabila bertemu tidak pula dia bercakap banyak. Tapi ada satu hari selepas tidak dibenarkan naik ke pejabat, dia tidur di lobi sehingga keesokan hari.

"Saya pula yang balik lewat malam ketika itu terpaksa berlari dan bersembunyi untuk ke parkir kereta kerana takut dia tahu kereta saya," katanya.

Kata Tuah, sepanjang menjadi penyampai radio, peristiwa itu merupakan kali pertama dia diganggu dengan gangguan peminat misteri.

"Saya rasa dia ada masalah kesihatan, kalau tidak mengapa sampai sanggup untuk bertindak begitu? Lagi pula dia masih muda dan mempunyai rupa paras yang agak cantik.

"Setakat ini, tiada apa-apa tindakan untuknya kecuali dia tidak benarkan naik ke pejabat Suria FM sahaja," katanya.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan