Anita Sarawak Dapat Memo Kerana 'Ayam Den Lapeh' - Berita Hiburan | mStar

Anita Sarawak Dapat Memo Kerana 'Ayam Den Lapeh'

Diterbitkan: Khamis, 7 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Anita Sarawak dengan persembahan yang memukau.
Anita Sarawak dengan persembahan yang memukau.

SHAH ALAM: Penyanyi Anita Sarawak pernah diberi memo oleh pengarah hiburan sebuah kelab di Las Vegas, Amerika Syarikat, ketika pertama kali membuat persembahan di kelab tersebut, 18 tahun lalu.

Anita berkata, memo itu mahukan dia menyanyikan senarai 14 lagu-lagu terpilih popular untuk pengunjung selepas dia mempersembahkan lagu Ayam Den Lapeh dan Lodeh Mak Lodeh di kelab berkenaan pada hari pertama dipanggil bekerja.

“Saya amat takut pada waktu itu. Ingatkan memo nak suruh berhenti kerja kerana menyanyikan lagu tersebut tetapi memo yang mahukan saya menyenaraikan 14 lagu popular yang bersesuaian dengan kehendak pengunjung kelab.

“Saya beritahu pengarah hiburan itu, 14 lagu yang saya nyanyikan sebelum ini ialah lagu popular di negara saya.

"Malah lebih hebat lagi apabila pengunjung setia kelab itu mahukan saya menyanyikan lagu Ayam Den Lapeh dan Lodeh Mak Lodeh selalu,” katanya menceritakan pengalaman silamnya sambil disambut gelak ketawa pengunjung Shah Alam Konvensyen Center di sini, Rabu.

Anita berkongsi pengalaman itu sempena Minggu Setiausaha yang dianjurkan pusat konvensyen berkenaan bertemakan Divas Las Vegas.

Kira-kira 1,000 tetamu termasuk setiausaha bersama bos masing-masing hadir menyaksikan persembahan penuh bertenaga itu.

Anita yang muncul dengan kot labuh berwarna biru pada pembukaan acara tampil dengan lagu pertamanya We Will Rock You dan We Are The Champion.

Kekuatan vokal Anita dan juga kelincahannya menari amat mengagumkan apatah lagi ketika usianya sudah menjangkau 59 tahun.

Selain lagu tersebut Anita turut mempersembahkan beberapa lagu lain antaranya Bercanda Di Pasiran pantai, Getaran Jiwa, Copa Cabanna, Asmara, Big Ppender, Sexis, Kalau Berkalau dan Proud Mary.

Penyanyi itu turut mengusik para peminatnya dengan keletah lucu apabila memanggil mereka di pentas untuk berlakon sebagai dirinya bagi membolehkan peminat memenangi hadiah berupa perabot bernilai lebih RM45,000 tajaan Empire Classic dan hadiah-hadiah lain.

Terdahulu, penonton dihiburkan dengan persembahan Noryn Aziz yang tidak kurang hebatnya serta gandingan mantap pasangan pengacara Juliana Evans dan Zizan (Raja Lawak).

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan