Seri Bayu Meninggal Dunia Akibat Sakit Saraf - Berita Hiburan | mStar

Seri Bayu Meninggal Dunia Akibat Sakit Saraf

Diterbitkan: Ahad, 3 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Penulis lirik Seri Bayu atau nama sebenarnya Jamaludin Sulik, 47, (gambar) meninggal dunia di Hospital Port Dickson, Negeri Sembilan akibat penyakit saraf motoneuron.

Seri Bayu meninggal dunia kira-kira pukul 8.30 malam Sabtu selepas dimasukkan ke hospital itu Jumaat.

Anak angkatnya Sarina Abd Ghani, 29, yang dihubungi mStar Online memberitahu Allahyarham semakin tenat sejak beberapa hari lalu dan di masukkan ke hospital apabila keadaannya semakin kritikal.

"Semalam (Jumaat) keadaan dia semakin teruk menyebabkan kami terpaksa membawanya ke hospital," katanya.

Menurut Sarina, keluarga termasuk ibu bekas isteri serta anak-anaknya tidak dapat dihubungi bagi memaklumkan hal berkenaan.

Katanya jenazah dijadual akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Batu 12 Tok Pelanduk, Port Dickson selepas solat Zohor.

Seri Bayu yang pernah menghasilkan lirik Cintaku Muzik Di Hatimu nyanyian Anita Sarawak pernah berkahwin sebelum ini termasuk dengan penyanyi Erema.

Bagaimanapun Erema menuntut cerai daripadanya pada tahun 2008 dan kes berkenaan masih lagi berjalan di mahkamah berikutan Seri Bayu enggan melepaskan isterinya itu.

Seri Bayu meninggalkan lima orang anak hasil perkahwinan dengan isteri pertama iaitu Muhamad Akmal, 16, Muhamad Aiman, 15, Muhamad Aizam, 12, Ally Farjana, 10, dan Muhamad Adham, 8.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan