Hidap Sakit Jantung, Bapa Zarina Dibedah Hari Ini - Berita Hiburan | mStar

Hidap Sakit Jantung, Bapa Zarina Dibedah Hari Ini

Diterbitkan: Selasa, 8 Mac 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Zarina Zainoordin
Zarina Zainoordin

PETALING JAYA: Penyanyi Zarina Zainoordin, 27, akui runsing dengan kesihatan bapanya, Zainoordin Abd Rahman, 61, yang kini disahkan menghidapi penyakit jantung.

Menurut Zarina, bapanya akan dimasukkan ke Institut Jantung Negara, (IJN) pada Selasa,(hari ini) untuk menjalani pembedahan.

“Sejak dua bulan lalu, bapa saya diberitahu mempunyai sakit jantung yang serius seperti yang dihadapi oleh Allahyarham pelakon Faizal Yusoff dan Hani Mohsein, namun Alhamdulillah ia dapat dikesan lebih awal.

“Sebelum ini keadaan dia memang tidak sihat kerana memang sudah lama menghidapi sakit kencing manis dan darah tinggi, tapi baru-baru ini pula doktor beritahu yang dia menghidapi sakit jatung yang kritikal,” ujarnya sedih.

Tambah Zarina, dia bernasib baik mempunyai seorang kakak yang kini bertugas di pusat perubatan tersebut bagi membolehkan pembedahan dilakukan dengan segera.

“Alhamdulliah kakak saya bertugas di sana, jadi senang untuk uruskan tentang pembedahan ini. Manakala kos rawatan juga ditanggung oleh IJN,” katanya.

Menurt Zarina, dia kini terpaksa mengurangkan aktiviti lakonan terutamanya melibatkan penggambaran di lokasi yang jauh dari Kuala Lumpur bagi memudahkannya berulang alik ke Johor Baru.

“Saya banyak tolak tawaran berlakon di luar Kuala Lumpur.

“Ini pun saya sedang menjalani penggambaran di Lumut, Perak untuk drama Ayu Suraya dan semalam selepas habis saja penggambaran, saya terus pulang untuk ambil abah dan bawa ke Kuala Lumpur untuk pembedahan ini,” katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan