Jinbara Pertaruhkan Interpretasi Mental - Berita Hiburan | mStar

Jinbara Pertaruhkan Interpretasi Mental

Diterbitkan: Ahad, 6 Mac 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Jinbara
Jinbara

PETALING JAYA: Selepas tiga tahun sunyi tanpa album, kumpulan rock, Jinbara muncul dengan album baru berjudul Interpretasi Mental.

Dibawah naungan Warner Music Malaysia, album tersebut memuatkan sebanyak lima buah lagu iaitu Jangan Lama-Lama (kolaborasi bersama kumpulan Ahli Fiqir), Parasit, Nebuchadnezzar, Laila Farhana dan Kasih Syurgawi.

Lagu Jangan Tunggu Lama-Lama yang pernah dipopularkan oleh kumpulan Sweet Charity itu dinyanyikan semula oleh Jinbara setelah berjaya mempopularkan semula sebuah lagu lama rakaman Sweet Charity, Zakiah Zakiah.

Jinbara mula dikenali menerusi single lagu pertama berjudul Cinta Pantai Merdeka pada tahun 2000.

Antara lagu-lagu yang paling diingati oleh peminat muzik termasuklah Kasihnya Laila, Farhana (Puteri Kenyalang), Patri, Tahu Tak Tahu Joget, Cinta Semalam dan yang paling terkini Zakiah 2 berjaya mencatat jualan muat turun sebanyak 1.2 juta.

Selepas bersama EMI dan NAR Records, Jinbara yang menyertai syarikat rakaman terbesar Malaysia, Warner Music Malaysia dan telahpun mengedar dua buah album, Patah Pusing dan Terbaik.

Ternyata keserasian yang ada di antara kedua kumpulan unik naungan Warner ini berkesan dan mendapat sambutan hangat di kalangan pendengar muzik Malaysia.

Interpretasi Mental diterbitkan secara keseluruhan oleh Anjang dan Jinbara dan diedarkan oleh Warner.

Jinbara terdiri daripada Tia (Vokal), Anjang (Gitar Utama), Cepot (Gitar Kedua/Vokal), Akin (Bass) dan Ah Tan (Drum).

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan