Sharifah Zarina Labur RM12 000 Demi Nyanyian - Berita Hiburan | mStar

Sharifah Zarina Labur RM12 000 Demi Nyanyian

Diterbitkan: Selasa, 8 Februari 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Sharifah Zarina
Sharifah Zarina

PETALING JAYA: Hampir lima tahun menyepi dari dunia hiburan, penyanyi Sharifah Zarina bertekad melaburkan sebanyak RM 12,000 bagi mendapatkan dua buah lagu terbaik dari komposer terkenal Ajai.

Jelas Sharifah Zarina, pelaburan tersebut menunjukkan kesungguhannya untuk kembali semula dalam dunia nyanyian bukan sekadar melepaskan 'gian' semata-mata.

“Untuk kembali semula dalam dunia seni, saya perlu lagu yang benar-benar bagus dan membolehkan peminat merasakan semula kehadiran saya dalam industri ini.

“Oleh itu saya perlu memilih lagu yang terbaik dari komposer terbaik dan saya rasa Ajai mampu memberi lagu yang sesuai dengan saya. Tentang harga saya tidak kisah asalkan dapat apa yang saya mahukan,” katanya ketika dihubungi mStar Online.

Tambahnya, dia berpuas hati dengan dua single tersebut iaitu Dalam Dakapan dan Suratan Yang Menyakitkan yang kini sudah diputarkan di stesen-stesen radio tempatan.

“Single pertama Sharifah Zarina berjudul Dalam Dakapan sudah diputarkan, manakala single kedua mungkin akan menyusul.

“Lagu kedua Suratan Yang Menyakitkan akan mengingatkan peminat dan pendengar saya kepada lagu hit lama Langit Ke Tujuh,” ujarnya.

Melihat perkembangan industri hiburan, Sharifah Zarina mengakui cemburu dengan bakat dan kejayaan artis baru yang mampu menyanyi dan mengubah lagu sendiri.

“Saya suka melihat industri hiburan sekarang terutamanya kemunculan artis baru yang mampu membuat lagu sendiri dan menyanyi.

“Kadangkala terasa cemburu melihat mereka mampu memainkan alat muzik sendiri dalam usia yang masih muda.

“Anugerah Juara Lagu lalu juga menyaksikan ramai finalis yang baru dan segar mempertandingkan lagu mereka sendiri,” katanya.

Jelas Sharifah Zarina, dia juga sedang mengintai peluang untuk mendapatkan lagu-lagu daripada penyanyi-penyanyi baru.

Sementara itu, ketika ditanya ke mana dia menghilang selama lima tahun, Ibu kepada tiga cahaya mata ini memberitahu sibuk menguruskan hal keluarga.

“Saya sibuk dengan anak-anak dan restoran saya, dan memandangkan anak-anak sudah membesar saya rasa ini masa yang sesuai untuk kembali semua.

“Secara jujur saya rindu untuk menyanyi dan memenuhi undangan nyanyian seperti dahulu. Saya mahu diterima peminat semula dan melalui hidup seperti dahulu,” katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan