NTV7 Sediakan Rancangan Menarik Sempena 2011 - Berita Hiburan | mStar

NTV7 Sediakan Rancangan Menarik Sempena 2011

Diterbitkan: Jumaat, 31 Disember 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Mad Monkey Kung Fu
Mad Monkey Kung Fu

PETALING JAYA: Sempena kehadiran tahun baru 2011, stesen televisyen ntv7 membawakan pelbagai program menarik sebagai santapan penonton.

Antara program tersebut ialah Buddha’s Palm, Mad Monkey Kung Fu, Song of Tomorrow, Apartment for Ladies dan Flower In The Rain.

Berkisar dari sebuah komik terkenal Hong Kong, filem Buddha Palm akan membuka tirai pada 1 Januari ini.

Padat dengan aksi kung fu, filem ini mengisahkan kuasa seni pertahanan mistik yang hebat dan membariskan bintang kung fu popular seperti Hui Ying-hung, Derek Yee dan Alex Man.

Filem yang penuh dengan aksi ini merupakan filem yang popular pada tahun 1982.

Selain itu, tayangan hebat diteruskan lagi dengan sebuah filem arahan legenda kungfu Liu Chia-liang berjudul Mad Monkey Kung Fu, menemui penonton pada 8 Januari.

Filem ini merupakan sebuah klasik sepanjang zaman. Liu melakonkan watak Kung fu master Chen, yang ditipu oleh penjahat kejam, Tuen, dilakonkan oleh Lo Lieh. Hou Hsiao (bermaksud "monyet kecil") meyakinkan Chen mengajarnya kung fu monyet untuk membalas dendam.

Aksi latihan dan pertembungan menghiburkan seperti seni akrobatik yang hebat sekali.

Filem Song of Tomorrow pula ditayangkan pada 15 Januari, diteraju oleh artis veteran Ivy Ling Po, yang menyamar sebagai lelaki.

Ivy akan mengubah penampilannya secara drastik dalam filem kontemporari dan muzikal ini.

Ivy melakonkan watak penari dan teraju utama Chiao Chuang sebagai pemain drum jazz, tapi dengan suatu perbezaan.

Chiao adalah penagih heroin dan Ivy pula memahami bahawa heroin merupakan musuh yang membawa kemusnahan dalam menjaga keutuhan perkahwinan mereka.

Sementara itu, drama Apartment For Ladies atau Nu Zi Gong Yu akan disiarkan pada 29 Januari. Ia merupakan sebuah filem komedi Hong Kong Shaw Brothers yang diarahkan oleh Umetsugu Inoue.

Manakala pada hari yang sama juga sebuah filem istimewa iaitu Flower In The Rain akan disiarkan.

Filem tragedi romantis ini pastinya bakal menambat hati penonton. Filem ini lebih tragis apabila melibatkan kisah cinta antara seorang gadis berada dan seorang pemuzik yang tidak berharta.

Ia dibintangi pelakon Nan Kung-hsun manakala Lily Ho dan Ling Yun pula melakonkan kisah cinta yang penuh rintangan dan penderitaan sehingga akhirnya disatukan semula.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan