Komen Pemenang Shout! Award 2010 - Berita Hiburan | mStar

Komen Pemenang Shout! Award 2010

Diterbitkan: Isnin, 22 November 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Mizz Nina dan Yuna
Mizz Nina dan Yuna

KUALA LUMPUR: Malam kemuncak Shout! Award 2010 yang berlangsung Sabtu lalu telah menobatkan penyanyi dan komposer muda Yuna mendominasi tiga anugerah termasuk anugerah utama iaitu Ultimate Shout! Award.

Majlis gilang gemilang yang diadakan di Stadium Putra Bukit Jalil dibanjiri lebih 20,000 penonton.

Majlis anugerah anjuran stesen televisyen 8TV ini juga merupakan kali kedua selepas kejayaan Shout! Award 2009 yang bertujuan meraikan bakat-bakat kreatif di dalam industri muzik, filem, televisyen dan radio.

Majlis tersebut juga dimeriahkan dengan penampilan artis antarabangsa, Iyaz buat julung-julung kalinya di Malaysia bagi menghangatkan lagi pentas Shout! Award menerusi lagu popularnya, Replay, Solo dan So Big untuk peminat-peminatnya

Ikuti antara komen pemenang pada malam tersebut:

Yuna (Popstar Award, Break Out Award dan Ultimate Shout! Award)

Kemenangan tersebut tidak dijangka kerana saya hanya hadir untuk memeriahkan majlis dan buat persembahan.

Walaupun dapat menewaskan nama besar seperti Datuk Siti Nurhaliza, Jaclyn Victor, Aizat dan Mizz Nina tidak bererti saya sudah berasa besar, saya masih menghormati dan menganggap mereka sebagai idola saya.

Liyana Jasmay (Best On Screen Chemistry Award -Papadom)

Filem Papadom adalah filem yang membawa tuah bagi saya, ramai yang nampak keserasian yang kami bina sebagai anak dan bapak melalui filem ini.

Afdlin Shauki (Best On Screen Chemistry Award – Papadom)

Kami bina keserasian sebelum memulakan penggambaran filem ini, bila sudah ada keserasian itu maka ia dapat menjadikan lakonan kami sangat semula jadi. Saya yakin bukan saya sahaja yang melihatnya tapi orang ramai juga.

Zizan Raja Lawak (Favorite TV Personality Award)

Saya masih lagi terkejut dengan kemenangan ini. Sudah tercalon dengan nama-nama besar untuk kategori ini sudah memadai pada saya. Kemenangan ialah satu bonus.

Lisa Surihani (Breakthrough Feature Award - Legenda Budak Setan)

Saya berbesar hati dapat membantu menjayakan filem Legenda Budak Setan. Kemenangan filem ini memberi inspirasi kepada kami untuk bekerja dalam satu pasukan. Insya-Allah akan ada sambungannya nanti.

Bunface (Rockstar Award, Music Video Award)

Kami bersyukur dan berterima kasih kepada peminat kerana terus mengundi. Kami berharap satu hari nanti dapat menganggat nama Malaysia ke peringkat antarabangsa dan peminat terus memberi sokongan kepada Bunface.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan