Tiga Bintang AF Tidak Iri Hati - Berita Hiburan | mStar

Tiga Bintang AF Tidak Iri Hati

Diterbitkan: Isnin, 15 November 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Bagaikan ‘menjadi’ hasil artis kelahiran Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7) iaitu Aril, Akim dan Hafiz apabila buat pertama kalinya mereka bertiga disatukan dalam drama bersiri Kau Dan Aku musim kedua (KDA2).

Biarpun masing-masing diberikan karakter berlainan, mereka tidak pernah berasa tergugat atau iri hati antara satu sama lain.

Aril melakonkan watak seorang pelajar yang ego dan dalam masa yang sama menyembunyikan identiti sebenarnya.

Walaupun wataknya merupakan seorang yang serius, tetapi Aril akan berubah menjadi seorang yang ‘gila-gila’ apabila bersama-sama rakan baiknya lakonan Ammar dan Hafiz.

Dalam drama tersebut, Aril bergaduh dengan Akim kerana mereka pernah berebutkan Mila.

“Kami seperti adik-beradik dan tidak pernah iri hati atau mengutuk antara satu sama lain. Jika ada pun sebelum ini lebih banyak kepada gurauan,” kata Akim.

Sementara Hafiz pula menganggap Aril ibarat abang sulung mereka memandangkan lelaki itu paling tua antara mereka bertiga.

“Alhamdulillah, hubungan kami bertiga dari AF7 berkekalan sehingga sekarang. Selain tiada iri hati, kami juga tidak pernah terfikir untuk overshadow antara satu sama lain.

“Dalam hubungan ini, Aril banyak memberikan nasihat kepada saya dan Akim,” ujar Hafiz yang pertama kali terlibat dalam KDA2.

Sementara Aril dan Akim pernah muncul semasa KDA1. KDA2 akan disiarkan di Astro Ria (saluran), setiap Selasa, 9 malam mulai 23 November ini.

KDA2 turut menampilkan pelakon popular Tony Eusoff, Anith Aqilah, Kathy Fauziah, Zulkifli Zain, Alif, Raja Farah, Farish, Amar, Mimi, Ika Nabila, Anita Baharom, Puteri Fateen, Riezman dan Sabrina Ali.

Drama 26 episod ini menyambung kisah warna-warni kehidupan pelajar Kolej Harmoni. Setelah Mila melanjutkan pelajaran di United Kingdom, muncul seorang gadis bercita-cita besar dan bersemangat tinggi bernama Elena (Anith).

Kelebihannya yang memukau dan sikapnya yang mudah mesra menyebabkan dia disenangi ramai terutama tenaga pengajar.

Namun, situasi ini tidak disenangi oleh sebahagian pelajar yang menganggapnya sebagai ancaman apatah lagi dengan statusnya sebagai pelajar junior.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan