Pelakon Charlie Sheen Fail Perceraian - Berita Hiburan | mStar

Pelakon Charlie Sheen Fail Perceraian

Diterbitkan: Rabu, 3 November 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Charlie Sheen bersama isterinya Brooke Muller.
Charlie Sheen bersama isterinya Brooke Muller.

LOS ANGELES: Pelakon Charlie Sheen mengemukakan tuntutan untuk bercerai dengan isterinya selepas dua tahun ketika insiden mabuk dilaporkan di New York.

Bintang sitkom Two and a Half Men dan Spin City itu mengemukakan tuntutan di Mahkamah Tinggi Los Angeles untuk menceraikan Brooke Mueller.

Mereka berkahwin pada Mei 2008 akan tetapi berpisah pada Hari Krismas 2009 ketika Sheen ditangkap karena menyerang Mueller.

Sheen, 45, dan Mueller, 33, memiliki anak kembar Bob dan Max yang lahir pada bulan Mac 2009. Pasangan ini mempunyai perjanjian perkahwinan, menurut dokumen mahkamah.

Stesen televisyen Extra TV melaporkan perjanjian ditandatangani pada Mei lalu itu memberikan Mueller AS$750,000 (RM2,325,000) sebagai bayaran satu kali, ditambah AS$55,000 (RM165,000) sebulan untuk anak mereka.

Mueller mendapat hak penjagaan anak sementara Sheen pula diberi hak melawakt.

Proses perceraian berlaku setelah Sheen dibawa ke rumah sakit minggu lalu kerana dikatakan mengalami alahan tetapi mengikut laporan media tempatan ia berkaitan kejadian mabuk yang berlaku di sebuah hotel di New York.

Media turut melaporkan pelakon itu dirawat di rumah sakit setelah menyebabkan kerosakan serius biliknya di Hotel Plaza, tempat polis mendapati dia mabuk sambil berbogel dengan seorang wanita.

Mueller mengatakan kepada Extra TV dalam sebuah wawancara, dia agak bebas melakukan apa yang dia mahukan.

Sheen pada bulan Ogos lalu mengaku bersalah kerana menyerang isterinya dalam satu perkelahian pada hari Krismas ketika berlibur di Aspen, Colorado bagaimanapun bebas dari hukuman penjara selepas satu perjanjian yang dibuat dengan pihak pendakwaan.

Dia juga mempunyai kes lain yang berhubung kait dengan ubat-ubatan, kekerasan dalam rumah tangga serta pelacuran. – AFP

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan