Rancangan-Rancangan Terbaik Media Prima 2011 - Berita Hiburan | mStar

Rancangan-Rancangan Terbaik Media Prima 2011

Diterbitkan: Ahad, 24 Oktober 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Datuk Fraid Ridzuan bersama orang kuat Media Prima ketika sidang media Media Screening
Datuk Fraid Ridzuan bersama orang kuat Media Prima ketika sidang media Media Screening

KUALA LUMPUR: Media Prima Berhad (Media Prima) mengumumkan barisan kandungan rancangan menarik yang bakal disiarkan untuk 2011.

Pelbagai rancangan baru dan terbaik ditawarkan oleh stesen-stesen Media Prima, TV3, ntv7, 8TV dan TV9 sepanjang tahun hadapan termasuklah rancangan berbentuk siri dari Amerika Syarikat dan drama-drama Asia terbaik.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Media Prima, Datuk Farid Ridzuan berkata, barisan kandungan rancangan untuk tahun depan akan merangkul capaian lebih jauh daripada capaian tradisi rangkaian televisyen dan mencipta kesan berganda kepada penonton.

"Kami terus melabur dalam program dan penjenamaan berkualiti yang mengekalkan penonton teras kami, di samping melebarkan capaian kepada penonton generasi baru di mana kami optismik bahawa langkah untuk menjadikan kehadiran kami dirasai," katanya.

Rancangan berbentuk hiburan seperti Melodi, Muzik Muzik, Jalan Jalan Cari Makan, Jangan Tidur Lagi, Fuhhh dan Mentor juga masih dikekalkan.

Farid turut berkata, program realiti tv Mentor diteruskan untuk musim terbaru kerana mendapat sambutan menggalakkan dari penonton.

"Walaupun dahulu kita selang-selikan rancangan ini dengan rancangan realiti Gengstar tapi mengikut populariti, rancangan Mentor lebih menarik perhatian penonton.

"Pada awalnya kita hanya buat percubaan dan memilih yang terbaik. Setiap tahun kami akan pastikan kita mempunyai rancangan yang dipanggil killer content dan dinantikan penonton. Begitu juga rancangan realitiAkademi Al-Quran terbitan TV9 juga mendapat sambutan menggalakkan, untuk musim terbaru kita akan merombak pengisian program ini agar lebih menarik dan padat," katanya.

Bagi stesen TV9 yang ingin mengukuhkan kedudukan di pasaran Melayu, rancangan Galaksi, Mangkuk Tingkat, Alahai, drama Khatulistiwa dan program terbaru bejudul Perang Chef dan siri terbaru Upin & Ipin. Selain itu, TV9 turut menyiarkan semula rancangan realiti utamanya seoerti Idola Kecil dan Akademi Al-quran.

Stesen 8TV, bakal menyiarkan The Vimpire Diaries, Gossip Girl, Criminal Minds, Desperate Housewives, NCIS, NCIS LA, 10 Things I Hate About U, American Idol 10, Teen Choice Awards, MTV Movie Awards dan MTV Video Music Awards.

Manakala ntv7, bakal membawakan filem seram The Gates, Nikata dan rancagan popular seperti Glowing Embers, Age of Glory dan The Iron Lady, ntv7 bakal juga mambawakan rancangan tempatannya berjudul Tribulations Of Life, The Seeds Of Life, Footprints In Sand, Woman's Palm, My Family dan I'm No 1.

Dalam pada itu, ntv7 juga akan terus menayangkan yang terbaik dari stesen televisyen Hongkong (TVB), dengan barisan drama E.U, Born Rich, Sweetnes In The Salt, A Greatest Of A Hero dan The Threshold Of A Persona. Bagi drama terbitan tempatan pula kembali disiarkan adalah Finding Angels, Siasat Mandarin, e-7, Women's Zone, Shout Out Its Showtime, Mandarin Battle Stardan dan Star Live Concert 2011.

Selain itu, ntv7 turut menyiarkan musim baru Grey's Anatomy, Private Practice, Lie To Me, The Mentalist, Bones, Fringe, American Gladiators dan Survivor. Manakala rancangan bual bicara The Oprah Winfrey Show, The Martha Stewart Show, The Rachael Ray Show dan Bella.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan