Haiza Tidak Gaduh Dengan Pengurus, Usaha Dapat Anak - Berita Hiburan | mStar

Haiza Tidak Gaduh Dengan Pengurus, Usaha Dapat Anak

Diterbitkan: Rabu, 6 Oktober 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Haiza bersama Jaafar Onn
Haiza bersama Jaafar Onn

SHAH ALAM: Penyanyi dangdut Haiza menolak dakwaan sesetengah pihak mengatakan dia telah bergaduh dengan pengurusnya iaitu Zureen sejak beberapa bulan lalu.

Ini kerana dalam majlis-majlis tertentu Haiza tidak lagi menggunakan khidmat Zureen sebagai pengurus sebaliknya segala aktiviti seni dilakukannya sendiri.

Kata Haiza, Zureen mengambil keputusan untuk tidak bekerja dengannya lagi kerana mempunyai masalah peribadi selain ingin memberi tumpuan kepada keluarganya.

"Saya menghormati keputusan Zureen untuk tidak menguruskan saya lagi kerana mahu memberi fokus kepada keluarganya kerana ayahnya sedang sakit dan memerlukan perhatian.

"Tiada sebarang pergaduhan atau perselisihan faham antara kami. Kami sudah bekerja selama lapan tahun dan hubungan itu bagaikan adik beradik. Saya menghormati keputusan dia untuk memilih haluan sendiri," katanya ketika ditemui pada majlis rumah terbuka Shah Alam Convention Centre (SACC) dan mStar di sini, Selasa.

Penyanyi itu menjawab desas-desus kononnya dia sudah tidak sehaluan lagi dengan pengurusnya seperti di laporkan sebuah akhbar Ahad lalu.

Jelas Haiza, dia kini menguruskan sendiri jadualnya sejak bulan Ramadan lalu sebelum mendapat pengganti Zureen.

"Sepanjang Ramadan lalu saya sibuk dengan persembahan di Hotel Dorsett Kuala Lumpur tanpa ditemani pengurus. Buat masa ini saya masih belum cari pengurus, Insya-Allah setakat ini saya boleh uruskan jadual saya sendiri," katanya.

Berusaha mahu dapat anak

Dalam pada itu, Haiza yang sudah hampir empat tahun mendirikan rumah tangga bersama suami Norhanafpe Omar mengakui sentiasa berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.

"Ramai yang tanya tentang anak, kadang-kadang saya tidak tahu bagaimana nak jawab sebab saya sudah berusaha tapi belum ada rezeki.

"Ramai di kalangan rakan-rakan yang saya jumpa bagi bermacam-macam petua dan nasihat untuk mudah hamil, tapi belum ada apa-apa tanda lagi setakat ini," katanya.

Jelas Haiza, dia dan suaminya tidak terlalu berharap namun sentiasa berusaha dan berdoa agar dianugerahkan cahaya mata bagi melengkapkan kehidupan keluarga mereka.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan