Cameron Diaz Selebriti Paling Berbahaya Di Internet - Berita Hiburan | mStar

Cameron Diaz Selebriti Paling Berbahaya Di Internet

Diterbitkan: Sabtu, 21 Ogos 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

- Foto REUTERS
- Foto REUTERS

NEW YORK: Dia mungkin dikenali dengan tawa riang dan wajah jelita. Bagaimanapun, bintang filem Cameron Diaz (gambar), 37, sekarang telah menjadi selebriti yang paling berbahaya di Internet.

Hasil penyelidikan syarikat keselamatan komputer, McAfee Inc. yang dikeluarkan pada Khamis, mendapati satu daripada sepuluh laman web yang memaparkan bintang filem Knight And Day itu mengandungi perisian berbahaya yang direka untuk menyebarkan virus komputer selain menggodam.

Dalam senarai selebriti yang paling berbahaya untuk dilayari di alam maya ialah Diaz,37, yang mencapai kedudukan tertinggi, diikuti Julia Roberts di tempat kedua.

Selebriti yang paling berbahaya untuk dilayari di Internet pada tahun lalu, Jessica Biel jatuh ke tempat ketiga dalam senarai terkini.

Menurut Pengarah Penyelidikan Keselamatan McAfee Labs, Dave Marcus, pencipta perisian berbahaya tersebut menggunakan selebriti sebagai "umpan" untuk memerangkap pengguna Internet.

"Mereka tahu pengguna Internet suka memiliki "screensaver" individu popular tertentu. Mereka mengikuti topik-topik hangat yang diperdebatkan di laman web," kata Marcus.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan