17 Peserta Terima Cek Jangan Lupa Lirik - Berita Hiburan | mStar

17 Peserta Terima Cek Jangan Lupa Lirik

Diterbitkan: Rabu, 18 Ogos 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Azlin Reza Azmi (paling kiri) dan Aznil Nawawi (paling kanan) bersama para pemenang program Jangan Lupa Lirik!. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN
Azlin Reza Azmi (paling kiri) dan Aznil Nawawi (paling kanan) bersama para pemenang program Jangan Lupa Lirik!. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN

KUALA LUMPUR: Seramai 17 orang peserta program realiti kuiz hiburan, Jangan Lupa Lirik! musim ketiga meneriam cek kemenangan masing-masing dalam majlis penyampaian cek yang diadakan di pejabat Astro Entertainment Sdn Bhd, Taman Equine di sini, pada petang Isnin lalu.

Mereka berjaya memenangi hadiah keseluruhan berjumlah RM251,000.

Tiga orang peserta membawa pulang jumlah wang yang besar iaitu Syed Putra Syed Ibrahim (RM100,000) Rosiah Baharuddin (RM50,000) dan Erfian Johari (RM25,000)

Jangan Lupa Lirik! telah berakhir pada 14 Ogos lalu.

Ia juga telah bersiaran sebanyak 24 episod selain daripada dua episod istimewa iaitu Jangan Lupa Lirik Raya dan Jangan Lupa Lirik Tahun Baru yang akan bersiaran pada musim perayaan tidak lama lagi.

Pengurus Saluran Astro RIA, Azlin Reza Azmi berkata, program tersebut memberi peluang kepada para peserta yang berkebolehan menghafal lirik-lirik lagu dengan baik sehingga berpeluang untuk memenang wang tunai sejuta ringgit.

"Para peserta tidak perlu mempunyai suara yang lunak tetapi memadai jika mereka dapat melontarkan suara dengan baik mengikut alunan lagu.

"Kami amat berbesar hati untuk berkongsi kegembiraan ini bersama para peserta dan badan amal yang terpilih untuk menerima sedikit sumbangan bagi pihak program di atas dasar tanggungjawab sosial," katanya ketika berucap pada majlis penyampaian cek kepada pemenang rancangan itu.

Sebanyak RM50,000 akan disumbangkan kepada lima badan amal terpilih melalui episod Jangan Lupa Lirik Raya (JLLR) dan Jangan Lupa Lirik Tahun Baru (JLLTB).

Setiap badan amal yang terpilih akan menerima sumbangan sebanyak RM10,000.

Badan amal berkenaan terdiri daripada Persatuan Kebajikan Darul Najjah, Persatuan Kebajikan Teratak Shifa Kuala Lumpur & Selangor, Lembaga Pelawat Taman Sinar Harapan Cheras, Persatuan Sindrom Down Malaysia dan Lembaga Pelawat Kompleks Penyayang Bakti.

Jangan Lupa Lirik musim ketiga ini turut mengundang artis terpilih bagi membantu para peserta pada setiap minggu.

Penerbit Jangan Lupa Lirik! ialah Lydia Emalia Ishak manakala ia dihoskan oleh Aznil Nawawi.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan