Anak Raul Lemos Mahu Bunuh Diri - Berita Hiburan | mStar

Anak Raul Lemos Mahu Bunuh Diri

Diterbitkan: Rabu, 21 Julai 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

 Krisdayanti dikatakan penyebab kerutuhan rumahtangga Raul
Krisdayanti dikatakan penyebab kerutuhan rumahtangga Raul

ISTERI Raul Lamos, Sechah Salem Sagran atau Atha mengaku sangat kecewa dengan kemesraan yang ditunjukkan antara suaminya dan Krisdayanti (KD).

Bukan kerana cemburu atau masih lagi mencintai Raul, tapi Atha memberitahu lebih memikirkan kesan psikologi yang akan dialami oleh anak-anaknya, Fariz (21), Shilla (19), Abdillah (10) dan Attalia (6).

"Mereka masih mentah dan sangat terkejut dengan berita yang disampaikan media terhadap perilaku ayahnya. Malah mereka tidak mempercayai dan menerimanya.

"Terutama buat Attalia, dia menangis dan cuba untuk membunuh diri sebanyak tiga kali dalam seminggu. Semua dilakukan ketika saya tiada di rumah.

"Pertama dia pernah lari ke jalan tetapi sempat di selamatkan, keduanya dia mahu menikam diri menggunakan pisau dapur dan ketiga dia terjun dari tingkat atas rumah," tutur Atha seperti dipetik Kapanlagi.com.

Menurut Atha dia pernah terfikir untuk membawa anak-anaknya mendapatkan terapi psikologi, namun dibantah oleh beberapa pihak terutamanya keluarga.

"Saya tidak perlu memberitahu hal ini kepada Raul kerana dia sendiri sudah tahu dari keluarganya. Tapi dia tidak pernah bertanya tentang hal itu. Apakah itu ayah yang baik? anda boleh menilai sendiri, semuanya sudah terbukti sekarang," kata Atha.

Sementara, Shilla yang mendampingi Atha turut kecewa dengan ayahnya. Dia mengaku tidak merestui hubungan ayahnya bersama KD.

"Tapi mahu buat bagaimana lagi. Saya tahu KD bukan wanita yang baik," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan