Pertandingan RedAMP: 100,000 Undian Telah Diterima - Berita Hiburan | mStar

Pertandingan RedAMP: 100,000 Undian Telah Diterima

Diterbitkan: Sabtu, 3 Julai 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Sidang media redAMP 2010 di Bali pada 22 Jun lalu yang dihadiri (dari kiri) penyanyi terkenal, Syafinaz Selamat, Rafizah Amran dan MTV VJ Utt.
Sidang media redAMP 2010 di Bali pada 22 Jun lalu yang dihadiri (dari kiri) penyanyi terkenal, Syafinaz Selamat, Rafizah Amran dan MTV VJ Utt.

PEMINAT muzik kumpulan indie dari 10 negara Asean, sedang mengundi untuk menmilih finalis redAMP 2010 kegemaran mereka.

Baru seminggu berlalu sejak undian dalam talian dibuka kepada orang ramai, lebih 100,000 undian telah diterima setakat ini!

Ketua AirAsiaRedTix.com, Rafizah Amran berkata, respons orang ramai amat menggalakkan dan ini jelas menggambarkan apa yang dipercayai selama ini, iaitu muzik mampu menyatupadukan semua pihak.

"Dengan redAMP, kita lihat bagaimana muzik daripada pelbagai genre menghubungkan orang dari pelbagai kewarganegaraan, bahasa dan budaya.

"Ia mencerminkan kejayaan luar biasa AirAsia, terima kasih kepada visi pengasas," ujarnya.

Ketua Juri Roslan Aziz yang mengikuti perkembangan undi harian mengakui, band kegemarannya berubah kedudukan hampir setiap hari.

"Persaingan begitu sengit di antara 10 band terbaik. Terdapat band yang mendapat undian tertinggi sejak dari awal lagi. Saya turut mendengar muzik band tersebut setiap hari bagi memahami muzik mereka dengan lebih baik.

"Saya ingin membantu tiga band yang berjaya memasuki final nanti untuk terus meningkatkan prestasi mereka," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan