Rabecca Tidak Hipokrit Kerana Nama - Berita Hiburan | mStar

Rabecca Tidak Hipokrit Kerana Nama

Diterbitkan: Jumaat, 2 Julai 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PENAMPILAN yang seksi dan mengoda membuatkan Rabecca Nur Al-Islam,24, tidak lari daripada menerima tohmahan gara-gara nama dan personaliti yang dikatakan tidak seiring.

Namun bagi Rabecca, dia mahu menjadi dirinya sendiri dan tidak enggan bersikap kepura-puraan seperti segelintir manusia lain.

"Saya tidak faham bagaimana orang menilai seksi. saya rasa saya biasa sahaja. Saya hanya jadi diri sendiri. Tidak semestinya nama saya Rabecca Nur Al Islam saya perlu jadi hipokit.

"Saya tahu orang ingin saya bawa nama ini dengan watak yang sentiasa baik. Tapi tiada siapa di dunia ini yang sempurna. Namun saya akan cuba perbaiki diri ke arah yang lebih baik.

"Saya berpakaian sesuai dengan keadaan. Lagipun saya dilahirkan dalam keluarga yang terbuka dan positif, keluarga tidak mengongkong cara saya berpakaian," jelasnya.

Dalam pada itu, Rabecca memberitahu bangga dengan nama yang dimilikinya. Malah dia juga mengakui jatuh cinta dengan nama peliknya itu.

"Nama saya memang agak pelik tetapi secara jujur saya bangga dan jatuh cinta dengan nama ini, sebab itu saya lebih suka memperkenalkan diri dengan nama penuh saya.

"Bukan saya sahaja malah adik beradik yang lain semua mempunyai nama yang pelik. Itu adalah keunikan keluarga kami dan membezakan dengan orang lain," jelas Rabecca yang mempunyai darah kacukan Arab,Cina,Indonesia dan Melayu ini.

Bercerita tentang kerjaya, dia yang sudah 7 tahun menceburi bidang lakonan bakal keluar dengan filem terbaru berjudul Keramat terbitan Metrowelth tidak lama lagi.

Filem ini merupakan percubaan pertama Rabecca untuk meneruskan langkahnya kedunia filem. Bagaimanapun menurut anak jati Johor ini berlakon filem bukanlah cabaran besar buat dirinya.

"Tidak banyak perbezaan antara drama dan filem. Penggambaran drama lebih panjang berbanding filem tetapi filem lebih rumit kerana perlu memasukkan semula suara selepas selesai penggambaran.

"Tapi ia bukanlah cabaran besar sebab saya sebelum ini memulakan kerjaya lakonan daripada lakonan teater," jelasnya yang pernah berlakon teater Sirah Junjungan.

Bercerita tentang watak yang sering dilakonkan, dia mengakui lebih banyak ditawarkan watak antagonis berbanding watak wanita baik.

"Raut wajah saya yang garang mungkin menyebabkan saya dipilih memegang watak antagonis. Namun saya tidak kisah kerana saya lebih mudah membawa watak jahat berbanding watak baik.

"Tetapi jika diberi pilihan saya lebih gemar melakonkan watak aksi seperti yang sering dilakonkan oleh Angelina Jolie," jelasnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan