Pelakon Tidak Popular Pegang Watak Spider Man - Berita Hiburan | mStar

Pelakon Tidak Popular Pegang Watak Spider Man

Diterbitkan: Jumaat, 2 Julai 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

LOS ANGELES: Seorang pelakon drama yang tidak popular terpilih memegang watak Spiderman dalam filem kegemaran ramai tersebut.

Menurut pengedar filem Spiderman, Columbia Pictures, lelaki tersebut Andrew Garfield (gambar), 26, bakal mengambil alih watak Peter Parker atau Spider-Man yang sebelum ini dilakonkan oleh Tobey Maguire dalam trilogi yang menjana lebih AS$2.5 bilion.

Syarikat The Sony Corp. akan melancarkan filem tersebut dalam versi tiga dimensi pada 3 Julai 2012.

Garfield yang dilahirkan di Los Angeles dan dibesarkan di Britain hanya pernah berlakon dalam satu filem berjudul 'Boy A'.

Dia menang anugerah Bafta pada 2008 menerusi drama genre jenayah yang jarang ditonton di Britain itu.

Lain-lain dramanya termasuk cerita seram bertajuk "Never Let Me Go" yang mana memperlihatkan dia bersama-sama berlakon dengan Keira Knightley dan Carey Mulligan selain filem Facebook bertajuk "Jaringan Sosial."

Garfield juga mempunyai peranan kecil di filem box office seperti "The Imaginarium of Dr Parnassus" dan "Lions for Lambs." Resume turut menawarkan panggung Inggeris dan bekerja TV.

"Walaupun namanya mungkin baru, mereka yang arif dalam bidang ini mengetahui pelakon muda ini memahami bakat yang luar biasa," kata pengarah Marc Webb dalam kenyataan Columbia.

"Dia seorang yang bijak dan cerdas. Percayalah kata saya, anda akan menyukai Andrew Garfield sebagai Peter Parker," katanya.

Pesaing-pesaing lain untuk mengambil peranan Spiderman termasuk Logan Lerman, Josh Hutcherson, Jamie Bell dan Aaron Johnson.

Januari lalu, Columbia menggugurkan hasrat untuk menghasilkan "Spider-Man 4" selepas berselisih faham dengan pengarah Sam Raimi mengenai isu-isu kreatif.

Sebaliknya, ia memutuskan untuk melancarkan semula siri dengan mengambil Peter Parker kembali ke sekolah tinggi.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan