Setiap Perkahwinan Campur Pergolakannya Berbeza – Ning - Berita Hiburan | mStar

Setiap Perkahwinan Campur Pergolakannya Berbeza – Ning

Diterbitkan: Khamis, 1 Julai 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Ning dan suami, Omar berpendapat tidak semua perkahwinan campur antara selebriti dan orang asing mempunyai pergolakan yang sama. - Foto ihsan Ning
Ning dan suami, Omar berpendapat tidak semua perkahwinan campur antara selebriti dan orang asing mempunyai pergolakan yang sama. - Foto ihsan Ning

KERAP kali media melaporkan perkahwinan selebriti yang kecundang di tengah jalan. Statistik juga menunjukkan peningkatan perkahwinan campur yang bermasalah berpunca daripada faktor agama, budaya dan persefahaman.

Misalnya, boleh dilihat perpisahan dengan warga asing melibatkan selebriti Aishah, Sasha Saidin, Liena Hangat dan Sarimah Ibrahim.

Terbaru, timbul pula desas-desus mengatakan Maya Karin dan suaminya yang berasal dari England, Steven David Shorthose atau nama Islamnya Muhammad Ali bakal bercerai.

Melihat senario ini, penyanyi dan pelakon terkenal Ning Baizura yang turut bernikah dengan lelaki asing iaitu Omar Sharif Christopher Layton Dalton berpendapat tidak semua perkahwinan campur mempunyai pergolakan yang sama.

Malah dia yang bergelar isteri Omar sejak hujung Januari 2008 itu bersyukur kerana suaminya tidak bermasalah untuk menyelami budaya, agama dan cara hidupnya.

Bukan sahaja fasih berbahasa Melayu, suaminya juga gemar makan makanan Melayu setelah lebih tujuh tahun menetap di negara ini.

“Omar dan saya percaya rumah tangga kami dibina atas dasar keimanan, komunikasi, kepercayaan dan pelbagai lagi keperibadian yang tinggi dan positif.

“Insya-Allah ini semua adalah dugaan Allah. Kami berdoa semoga Maya dan Steven dapat mencapai satu kata putus yang baik di antara mereka.

“Terus terang saya katakan di sini, kami sebenarnya tidak berapa mengenali Maya dan Steven. Jadi saya tidak mahu komen mengenai hal peribadi orang lain,” katanya yang menerima kejutan hari lahirnya ke-35 daripada suami dan teman rapatnya kelmarin.

Sebelum itu pada hari yang sama, Ning menerima kejutan daripada pasukan Akademi Broadway Malaysia dan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) di Bangunan Mas, Jalan Sultan Ismail dan pada sebelah malamnya, dia dikejutkan dengan makan malam bersama suami, keluarga dan teman rapat.

“Suami saya buat makan-makan secara kecil-kecilan sahaja di restoran milik teman baik saya. Dia menghadiahkan, iPad dan kasih sayang seperti selalu.

“Saya sangat terkejut, sangat bersyukur dan sangat malu sebab pada umur sebegini pun masih disambut dengan kek lagi. Tapi apa-apa pun saya amat berterima kasih kepada pasukan Akademi Broadway untuk kejutan majlis Hari Jadi pada Isnin lalu,” ujarnya sambil tertawa.

Biarpun belum dikurniakan anak, Ning dan Omar tidak pernah serik untuk berusaha dan selebihnya berserah kepada rezeki Tuhan.

“Alhamdulillah, hubungan saya dan suami cukup baik. Setiap hari saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana memberikan kami kesihatan, persefahaman dan rezeki.

“Kami telah berjumpa doktor beberapa kali dan berserah. Saya pasti Allah akan berikan anak pada masa yang sesuai... Insya-Allah,” tutur penyanyi lagu popular Awan Yang Terpilu itu lagi.

Ning sedang menjayakan teater muzikal SHOUT! The Mod Musical yang akan dipentaskan di KL Pac pada 15 hingga 21 Julai ini.

Ia mengisahkan tentang lima wanita yang cintakan fesyen terkini semasa era 60-an dan 70-an, dan turut menampilkan Nikki Palikat, Tria Aziz, Shanel Shanty James dan Tisha Zarina.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan